Korendag in Holten op 13 juni “Heel Holten zingt”

HOLTEN – Op zaterdagmiddag 13 juni treden zeven Holtense koren op in het centrum van Holten. In een unieke samenwerking verzorgen zij daar op drie podia een programma om Holten met hun verschillende muziekstijlen te laten kennismaken.

Na hun geslaagde lustrumconcert in de herfst kreeg het koor Amazing de smaak te pakken van optreden voor een groot publiek. Daaruit werd het idee van een korendag geboren want, zo is de gedachte, als op één middag veel Holtense koren optreden mag je ook veel publiek verwachten. Op hun oproep reageerden zes koren positief en samen hebben zij daarna de organisatie van de middag ter hand genomen. Zij kozen ook een naam: Heel Holten Zingt. De Hoolter Korhanen, de Hoolter Deerns, Tienerkoor Tof, Rejoice, Follow Up, de Mölnzangers en Amazing staan garant voor een verrassend en gevarieerd programma. Naast goed in het gehoor liggende meezingers en meerstemmige a capella popmuziek is er ook barbershop muziek en gospel te horen. Tussen twee en vijf uur treden de koren beurtelings op op de podia bij Tastoe, Heusinkveld en Smaakvol.

Aan het eind verzorgen zij ook nog een gezamenlijk optreden. Dan staan er 200 Holtense zangers en zangeressen op de Smidsbelt en kan er bijna letterlijk gesproken worden van: Heel Holten Zingt.
Voor de Holtenaren die zelf ook meer willen zingen is deze middag natuurlijk ook een goed moment. Zij kunnen meezingen maar ook een koor uitkiezen waarin zij het komende jaar willen gaan zingen. Veel koren kunnen nog wel leden gebruiken want Heel Holten Zingt nog niet in een koor.

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Reacties zijn gesloten.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer