Kom naar de Kulturhusdag in Holten

0

Gevarieerd programma voor jong en oud

Op zaterdag 11 oktober opent wethouder J.J.A. ter Keurst de Kulturhusdag. Dit festival wordt voor de vijfde keer in Holten georganiseerd. Het festival komt tot stand door de participanten van het in oprichting zijnde Kulturhus Holten, met ondersteuning van de Holtense theatermaker Dolf Moed. Diverse culturele verenigingen, instellingen en leerlingen van scholen zijn de afgelopen periode erg druk geweest met de voorbereidingen. Ook is een inloop georganiseerd voor geïnteresseerden om de nieuwste schetsen van het Kulturhus te bekijken en wordt stil gestaan bij de officiële opening van het Wereldtijdpad.

Het thema is dit jaar: ‘Van Rijm tot Rap’. Het programma is erg divers. Er is straattheater van Frank Los. Een veelzijdige artiest die mensen laat huilen van het lachen. Net als ieder jaar verzorgen basisschoolleerlingen een optreden. Van de diverse basisscholen uit Holten geven de leerlingen uit groep 8 een indrukwekkende voorstelling in de tent op het Smidsbelt.
Een interactief muziekconcert wordt gegeven door Vroink en tussendoor treedt het accordeonorkest op. Verder is er een poëzievoordracht en een kunstexpositie in het voormalige gemeentehuis. Daarnaast is ook het plein van het Smidsbelt weer gevuld met een festivalmarkt. En speciaal voor allen omwonenden en geïnteresseerde bezoekers is er een inloop georganiseerd waar de nieuwste schetsen van het Kulturhus te zien zijn.

Opening Wereldtijdpad
Rijssen-Holten heeft een primeur: het eerste wereldtijdpad. In de Week van de Geschiedenis, van
11 tot en met 19 oktober 2008, wordt het eerste deel van het wandelpad officieel in gebruik genomen. De openingshandeling wordt verricht door de CdK Overijssel mr. G.J. Jansen om 15.00 uur. Het wereldtijdpad is een wandeltraject dat bij het nieuwe gemeentehuis in Rijssen begint en eindigt op het marktplein in het hart van Holten. Het pad slingert door het buitengebied en bestaat uit aan elkaar geschakelde rondwandelingen.

Inloop conceptschetsen Kulturhus
Dit plan maakt planologisch de uitbreiding van het voormalige gemeentehuis aan de Smidsbelt met een horecagedeelte en een multifunctionele zaal mogelijk. Het bestemmingsplan maakt ook een functiewijziging van het voormalige gemeentehuis en dorpshuis De Boschkamp in Holten mogelijk naar een Kulturhus.

Programma zaterdag 11 oktober 2008
14.00 uur opening festival door wethouder Ter Keurst
14.05 uur optreden accordeonorkest
14.15 uur optreden Vroink
14.45 uur optreden accordeonorkest
15.00 uur opening Wereldtijdpad op het Rode Plein
15.15 uur optreden accordeonorkest
15.30 uur poeziëvoordracht
15.30 uur optredens groepen 8 basisscholen
16.00 uur optreden Vroink

14.00 tot 17.00 uur
· Straattheater door Frank Los
· Oudheidkamer open
· Inloop conceptschetsen Kulturhus
· Kunstexpositie
· Festivalmarkt met draaimolen.  

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.