voor Holten, door Holten

Klassiekerrace MAC de Holterberg

0

Holten – Traditiegetrouw organiseert MAC “de Holterberg”, in samenwerking met de Histiorische Motorsport Vereniging, op Koninginnedag haar Klassiekerrace, zo ook dit jaar. Het zal dan alweer de 15e editie zijn van dit nostalgische motorsport gebeuren op de ‘Beusebergring’. 
Vanzelfsprekend zal de organisatie ook dit jaar weer alles op alles zetten om er een mooi evenement van te maken.

Evenals voorgaande jaren is ook dit jaar de ‘race’ te Holten de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. De deelnemers staan dan ook vast te popelen van ongeduld om op maandag 30 april a.s., Koninginnedag, hun motoren naar de start streep te duwen. Na maanden van sleutelen is het natuurlijk altijd wel even spannend of alles ook werkelijk zo goed functioneert als men zich had voorgesteld.   

De ‘Beusebergring’ is een prachtig circuit, dat gelegen is rond het MAC-clubgebouw ‘t Stuurhuus en een lengte heeft van plm. 1700 meter.
Er worden ruim 200 deelnemers aan de start verwacht, waaronder ook diverse rijders uit het buitenland. Het deelnemersveld wordt verdeeld in 8 verschillende klassen, alleen solo’s en rijden allemaal 2 manches.

De ware liefhebber van oude motoren kan deze dag zijn hart ophalen, alleen al het geluid van een Norton, Matchless, MV Agusta, Aermacchi en niet te vergeten de Sparta, NSU, Eijsink en de 50 cc Van Veen Kreidlers en Jamathi’s klinkt als muziek in de oren. 
Uiteraard is het rennerskwartier vrij toegankelijk voor het publiek zodat men de vaak fraai gerestaureerde racers van weleer van dichtbij kan bewonderen.

De motormarkt is er ook dit jaar weer bij, niet de grootste maar wel gezellig. Ook zal het Classis Motorcycle Demo Team aanwezig zijn met een show en een demo van zeldzame historische racemotoren en replica’s van bekende oud GP-racers.
 
Info: 0572-321230 of 0548-362528 verder www.macdeholterberg.nl
Aanvang : trainingen 10.30 uur, wedstrijden 13.00 uur
Toegang : € 3,00 , jeugd t/m 14 jaar  € 1,50, kinderen t/m 8 jaar gratis.

 

Organisatie: Motor-en Automobielclub “de Holterberg”

Datum: Koninginnedag, maandag 30 april 2007

Start/Finish: MAC-clubgebouw ’t Stuurhuus  Beusebergerweg 37, Holten

Aanvang: 13.00 uur

Toegang: Volwassenen  3,00 , t/m 14 jaar  1,50  Kinderen t/m 8 jaar gratis

Info : Ep Krikkink, tel. 0572 – 32 12 30  DirkJan Schoolen, tel. 0548 – 36 25 28

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.