Kinderen van odbs de Holterenk op pad met kinderpostzegels

HOLTEN – Kinderpostzegelactie 2011 in teken van een veilig thuis.

Kinderen uit groep 7 en 8 van odbs de Holterenk uit holten gaan vanaf 28 september op pad met kinderpostzegels en kaarten. Meer dan 200.000 basisschoolkinderen zetten zich in voor kwetsbare kinderen in binnen- en buitenland.

Stichting Kinderpostzegels Nederland wil hen een veilig thuis geven

september 2011– Vanaf woensdag 28 september tot en met vrijdag 7 oktober 2011 gaan meer dan 200.000 kinderen uit groep 7 en 8 van ruim 5.500 basisscholen op pad om kinderpostzegels en kaarten te verkopen. Met de verkoop zetten zij zich in om andere kinderen een veilig thuis geven. Het thema van de Kinderpostzegelactie 2011 is ‘Geef kinderen een veilig thuis’.  

Met de opbrengst van de Kinderpostzegelactie kan Stichting Kinderpostzegels Nederland méér kwetsbare kinderen een veilig thuis geven. We zijn blij dat onze leerlingen zich daarvoor willen inspannen. Dit jaar doen 28 kinderen uit groep 7 en 8 van onze school mee.”

Geef kinderen een veilig thuis
Kinderpostzegels vindt dat ieder kind een veilige leefomgeving verdient. Een omgeving waarin je je beschermd en geborgen voelt. Niet elk kind heeft zo’n plek. Kinderpostzegels wil kwetsbare kinderen in Nederland en het buitenland een thuis geven waar zij zich veilig voelen.

Zij worden dan bij voorkeur opgevangen in een pleeggezin, omdat deze vorm van opvang het dichtst bij de gezinssituatie blijft. Dat kan tijdelijk of voor een langere periode. In 2010 hebben 24.000 kinderen voor kortere of langere tijd gebruik gemaakt van pleegzorg. Dit aantal neemt jaarlijks toe.  
 
Kinderen gemist?  
Vanaf woensdag 28 september tot en met vrijdag 7 oktober 2011 vindt de Kinderpostzegelactie 2011 plaats. Heeft u de kinderen aan de deur gemist? Ga dan naar http://www.kinderpostzegels.nl en bestel uw kinderpostzegels en kaarten online.  
 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer