Kies voor duurzaam ouder worden

0

HOLTEN –  Vanaf 1 oktober maakt Ineke Leemkuil deel uit van de groepspraktijk van Het Integraal therapeutisch centrum, Keizersweg 25.

Haar werkzaamheden zullen bestaan uit het beoefenen van de Klassieke Homeopathie, Natuurgeneeskunde en indien nodig voetreflexzonetherapie. Een mooie aanvulling op deze locatie, waar men al jaren terecht kan voor diverse therapieen. 

Ineke Leemkuil voert sinds 1996 een praktijk voor Homeopathie en Natuurgeneeskunde in Losser, waar ze zich inzet voor het behandelen van mensen met tal van gezondheidsklachten. Van migraine tot overgewicht en van (kinder-)eczeem tot reuma. 

In de homeopathie draait het om het individu en wordt vanuit een holistische benadering gekeken naar het bestrijden van de klacht(en). Zowel het lichaam, de geest als de persoonlijkheid spelen een rol, waardoor aandacht en tijd voor de patiënt essentieel is voor een goede diagnose. Na een consult wordt een gedetailleerd rapport opgesteld om uiteindelijk het best passende middel te bepalen. 

Homeopathie is gebaseerd op het concept van Similia Similibus Curantur oftewel, de Wet van het Gelijke. Deze stelt dat een stof die bepaalde symptomen veroorzaakt wanneer hij in grote hoeveelheden wordt ingenomen, in kleine dosering diezelfde symptomen kan bestrijden. Homeopaten gebruiken oneindig verdunde doses van stoffen die afkomstig zijn van planten, dieren en mineralen om het natuurlijke afweersysteem van het lichaam te prikkelen. Bijwerkingen komen nauwelijks. Bovendien is homeopathie ook voor kinderen heel geschikt. In de praktijk is gebleken dat homeopathische middelen bij kinderen extra goed werken en het genezingsproces gemakkelijker verloopt. 

Het gebeurt regelmatig dat Ineke patiënten doorgestuurd krijgt van fysiotherapeuten, huisartsen, psychologen, de vroedvrouw en specialisten. Bijna iedere zorgverzekeraar vergoedt de behandeling in het kader van de aanvullende verzekering. Volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie is homeopathie de meest verspreide vorm van Alternatieve Geneeskunde in de wereld.

Voor een afspraak of als u meer wilt weten over Klassieke Homeopathie en Natuurgeneeskunde bel dan: 0642729506 of 053-5383001
 
Ineke Leemkuil studeerde af aan de Academie voor Klassieke Homeopathie in 1992, waarna ze in 1995 de opleiding Natuurgeneeskunde afrondde. Sinds 1996 heeft zij in Losser een praktijk waar zij patiënten behandeld in alle leeftijdscategorieën. Eerder rondde zij met succes al de opleiding af voor ASR-Therapie (voetreflexzone).  

“Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, dat staat als een paal boven water”, aldus Ineke. 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.