Holten als voorportaal van het Nationaal Park

0

HOLTEN – Het Overlegorgaan Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug is niet van plan zelf het voortouw te nemen bij de verdere ontwikkeling van milieuvriendelijk vervoer van en naar en in dit natuurgebied.

Dat bleek gisteravond tijdens de vergadering van het Overlegorgaan, waar een rapport van DTV Consultants op de agenda stond. Uit dit in opdracht van het Ondernemersplatform ‘De Sallandse Heuvelrug’ uitgevoerde onderzoek blijkt dat bezoekers van dit natuurgebied positief reageren op diverse vormen van milieuvriendelijk vervoer als de electrokar, elektrische (bak)fiets, huifkar en stepbike en ook nog eens bereid zijn hiervoor de portemonnee te trekken.

Het Overlegorgaan stelt dat het nu aan de ondernemers op de Holterberg is om een vervolg aan dit rapport te geven en bijvoorbeeld door te gaan met de ontwikkeling van een groene paspoort, waarin allerlei relevante informatie over het gebied kan worden opgenomen evenals de vormen van milieuvriendelijk vervoer en evenementen in het gebied.

In de vergadering werd van meerdere kanten benadrukt dat het dorp Holten bij de verdere ontwikkeling van deze vervoersplannen nog meer het voorportaal van het Nationaal Park moeten worden. Mensen moeten straks hun auto in Holten parkeren en vandaar met alternatief vervoer naar de Holterberg gaan in plaats van hun auto op het hoofdsteunpunt neerzetten. Ook moet worden aangesloten bij de plannen voor een groen transferium bij het station in Holten, een ruime P + R gelegenheid met bijbehorende voorzieningen. 
(bron tubantia)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.