Kerknieuws; Bij het afscheid na zeven jaar….

0

HOLTEN – Het was een goede en mooie tijd, deze zeven jaren in het team van de predikanten van Holten, na de vijf gemeenten die ik gediend had in het land.

Van 1965 tot eind 2013: 48 jaar. Het is mooi geweest. Onderweg, werkende weg heb ik veel geleerd. En het is nooit vervelend geworden. Ik heb het van harte en van binnen uit gedaan; ik heb het ervaren als een roeping. Mijn laatste dienst-het kerstfeest in de Diessenplas-op 18 december 2013 was het sluitstuk:
het huis was boordevol en er werd uit volle borst gezongen.  Ook eerder, de afscheidsdienst in de kerk. Ik was blij met de hartelijke toespraken na afloop door de presidentkerkvoogd en de ouderlingen. Ik kreeg een prachtig schilderij van de Dorpskerk van de hand van Riemco Barends.

En boeken, bloemenbonnen en lieve brieven.
Heel hartelijk dank aan u allen.
Ook van de Gereformeerde kerk kreeg ik vele hartelijke brieven en cadeaus. De samenwerking met collega Van der Spek en de twee Hervormde collega’s was blijmoedig en hartelijk. Het enige wat ik in de toekomst doe is voorgaan in kerkdiensten. De voorbereiding en studie van de Heilige Schrift is en blijft het hart mijn bestaan. Het is fijn om daarmee door te gaan. Deze periode werd ook getekend door het verlies van de liefste van mijn leven: Gieneke Kordes stierf op 3 april 2012.
Dat is nog steeds een ramp. Maar het was een troost om in uw midden toch de draad weer op te pakken.
Zo werd het toch een goede tijd.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer