Kanaal Erfgoed Rijssen-Holten met oude foto’s en films

0

HOLTEN – Inwoners met digitale televisie kunnen nu oude foto’s en films van Rijssen en Holten bekijken.

Daarover heeft de Stichting Erfgoed Rijssen-Holten met Reggefiber afspraken gemaakt.  Voor de stichting is deze presentatie via tv een verdere stap bij het onder de mensen brengen van documenten, foto- en beeldmateriaal.

“Een mooie stap”, zegt programmabeheerder Jannes van de Willige. “De mogelijkheden liggen er in onze gemeente. Enkele jaren geleden is Reggefiber met de aanleg van glasvezel gestart, dat is de basis voor digitale tv. In onze gemeente hebben zich inmiddels heel wat inwoners aangesloten en bijna al deze mensen kunnen nu de foto’s en films op het kanaal Rijssen-Holten zien. Dat kanaal vinden ze via het menu. Wat er nu op staat, is maar een begin. Steeds zullen er nieuwe foto’s en films worden getoond. Wij verwachten dat de inwoners er groot plezier in gaan krijgen te kijken wat er nu weer allemaal getoond wordt.”

De Stichting Erfgoed Rijssen-Holten, waarin de beide Oudheidkamers en de gemeente vertegenwoordigd zijn, heeft na het lanceren van de website http://www.erfgoedrijssenholten.nl steeds gewerkt aan verbetering en vermeerdering van het aantal foto’s, films en kranten. De Stichting heeft als doel de oude documenten, films en foto’s te bewaren voor het nageslacht. Met duizenden foto’s voorhanden zijn vele vrijwilligers aan de slag gegaan de foto’s te ontsluiten. Scholieren bezochten vanuit een maatschappelijke stage oudere inwoners om de ontbrekende informatie nog toe te voegen.

Aan het project werden mede door subsidie van de provincie Overijssel de digitale tafels toegevoegd. Hierop kan iedereen, met of zonder internet, ook de foto’s en documenten inzien. De tafels staan in de Oudheidkamer Holten, de oudheidkamer Riessen en in het gemeentehuis Rijssen.

Met de komst van het digitale kanaal Erfgoed Rijssen-Holten is het mogelijk geworden om via de digitale televisie de oude films en foto’s makkelijk vanuit huis te bekijken.

Bijna alle providers doen mee. Huishoudens met een glasvezelabonnement kunnen nu waarschijnlijk naar het kanaal Erfgoed Rijssen-Holten kijken. Dit is helaas nog niet bij alle providers op het glasvezelnetwerk van Reggefiber mogelijk. Bij een aantal providers moeten de afspraken nog gemaakt worden.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.