Kaarsjesceremonie op kerstavond 24 december

Traditiegetrouw zullen op de Canadese Begraafplaats in Holten zondag 24 december om 16.30 uur voor de 27e keer de jaarlijkse herdenkingslichten aangestoken worden. Dit van oorsprong Finse gebruik is sinds 1991 een moment van herinnering en bezinning.

Het is al jaren traditie, dat op deze avond de schooljeugd en de overige aanwezige kinderen bij elk van de 1394 graven een herinneringslicht plaatsen, waarmee zo de hier begraven, veelal zeer jonge mannen, ook na 72 jaar herdacht worden. Een aantal doedelzakspelers en midwinterhoornblazers zal de herdenking opluisteren. Een korte plechtigheid maakt deze herinnering tot een zinvol moment om stil te staan bij alle leed, dat niet alleen tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar ook nu nog steeds door oorlog en geweld veroorzaakt wordt.

SVNF, de organiserende stichting achter de herdenkingen op de Canadese Begraafplaats adviseert de bezoekers om zo veel mogelijk te voet of per fiets te komen, want de Holterberg is op die dag na 15.00 uur gedeeltelijk afgesloten. Verkeersregelaars zullen alles in goede banen leiden en SVNF vraagt de bezoekers om hun aanwijzingen op te volgen. Automobilisten moeten mogelijk genoegen nemen met een korte wandeling vanaf de parkeerplaatsen. De aanrijroute is alléén vanuit de richting van hotel ‘t Losse Hoes mogelijk. Vanzelfsprekend is de herdenking vrij toegankelijk.

SVNF maakt van deze gelegenheid gebruik om de donateurs en sponsoren hartelijk te danken voor hun ondersteuning.
6 Reacties
 1. Birgit Grobben zegt

  Arnold AJ Bos

 2. Annelien Lankhorst-Franke zegt

  Mark Lankhorst

 3. Martijn van Leeuwen zegt

  Adé Olsder uit tip ?

 4. Natashja Geerling zegt

  Jacco van Alst Leon Tromop dit jaar weer kaarsjes kijken?

 5. Carolien Huisman-Mulder zegt

  Claudia van der Voet Linda van der Voet-Koers

  1. Linda van der Voet-Koers zegt

   Wij zijn erbij Carolien Huisman-Mulder!!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer