John Nijenhuis biljartkampioen van Holten

0

John Nijenhuis winnaar Holtens Kampioenschap biljarten Libre 2010.

In bar café Toontje werd op donderdag 27 mei j.l. de finale gespeeld van het biljartkampioenschap libre van Holten. Het zogenaamde J.K.V.K toernooi heeft zijn naam ontleend aan de vier deelnemende verenigingen zijnde Jansen, Kalfsterman,  Vlishoek en ’t Klavier. In totaal deden er 64 biljarters mee. Na 3 voorrondes en 2 halve finale’s bleven er 4 spelers over die de finale speelden, te weten Ab Jansen, John Nijenhuis, Gerko Potman en Huib Bouwhuis.

Onder leiding van de marceurs Gerrit Aaltink (Gem) en Henk Stukker (de Pette) werd begonnen met de libre partijen, 6 in totaal. De eerste partij tussen John en Huib werd gewonnen door John met 4-2. De tweede partij was voor Ab hij speelde tegen Gerko en won met 4-3. De derde partij speelde Ab tegen John. Het was spannend, Ab liet duidelijk zien dat hij de winnaar wilde worden. Hij opende met een serie van 12. In de nabeurt ging het mis, Ab maakte touché en verspeelde zijn kans. Hij verloor met 4-2.
De vierde partij wint Gerko van Huib met 4-2. De vijfde partij tussen Ab en Huib werd 4-3 voor Ab.

De laatste partij tussen John en Gerko moest de beslissing brengen. Wie zou kampioen van Holten worden?
In de beginfase speelden de zenuwen de hoofdrol. Naarmate de partij vorderde was het John die in eigen tempo regelmatig scoorde en met mooie rally’s de partij naar zich toetrok. Hij liet Gerko ver achter en won met 4-2. Om 24.00 uur was bekend dat John Nijenhuis kampioen van Holten 2010 is. Al met al een spannende finale.

Einduitslag:
1. John Nijenhuis,  12 punten
2. Ab Jansen, 10 punten
3. Gerko Potman, 8 punten
4. Huib Bouwhuis,7 punten.

Dinsdag 8 juni a.s. om 19.30 uur wordt in Sporthal ’t Mossink de finale gespeeld om het kampioenschap Holten-Rijssen. De 2 beste spelers van Holten en de 2 beste spelers van Rijssen zullen het dan tegen elkaar opnemen. U bent welkom om te komen kijken, de toegang is gratis.

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.