Jeugd Sport Monitor van start

0

HOLTEN – Onderzoek naar leefstijl, sport- en beweeggedrag

Na de herfstvakantie gaat in Rijssen-Holten in de periode van 29 oktober tot en met 23 november 2012 de JeugdSportMonitor (JSM) van start. De JSM is een onderzoek bestemd voor de jeugd van het basis- en voortgezet onderwijs in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar.

Doel van dit onderzoek is inzicht te krijgen in sport, bewegen en leefstijl van de jeugd, zodat scholen en gemeente hun sport- en beweegbeleid goed op de behoefte kunnen afstemmen. Ook kan het sport- en gezondheidsbeleid goed op de resultaten van het onderzoek worden afgestemd.

Via scholen uitgezet

De online vragenlijst voor de jeugd uit het basisonderwijs wordt ingevuld door de ouders/verzorgers van het kind. Zij krijgen via de school een weblink digitaal toegestuurd. Door de weblink aan te klikken komt men in de online vragenlijst. De vragenlijst is in ongeveer 15 minuten in te vullen. De digitale vragenlijst bestemd voor de jeugd uit het voortgezet onderwijs wordt ingevuld door de jongere zelf. Ook zij krijgen via de school de weblink digitaal toegestuurd.

Doe mee en win een iPad mini

Het is voor het onderzoek belangrijk dat zoveel mogelijk vragenlijsten worden ingevuld. Ook als uw kind nooit sport of weinig beweegt, is het van groot belang deel te nemen aan het onderzoek. De anonimiteit van uw kind is volledig gegarandeerd. De uitkomsten van het onderzoek worden in januari 2013 door Sportservice Overijssel bekendgemaakt (in opdracht van de gemeente voeren zij het onderzoek uit) en verloot Sportservice Overijssel onder de respondenten een iPad mini.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.