Bosschool Streetwise

0

HOLTEN/ESPELO – Afgelopen donderdag heeft de Bosschool deelgenomen aan Streetwise.

Dit is een project van de ANWB voor basisschool kinderen. De kinderen leerden goed en verantwoord omgaan met verkeerssituaties. Dit alles deden ze in de praktijk. En dat is leuk!

Voor alle groepen waren er verschillende onderdelen, op diverse plekken in Holten. De kleuters deden mee aan het onderdeel ‘Toet Toet’, groep 3/4 aan het onderdeel ‘Blik en Klik’, groep 5/6 aan het onderdeel ‘Hallo Auto’ en groep 7/8 aan het onderdeel ‘Trapvaardig’.

Bij “Toet Toet” leerden de kinderen (gevaarlijke) verkeersgeluiden herkennen en oefenen met oversteken. En waarom het zo belangrijk is om een kinderzitje en de autogordel te gebruiken.

Bij “Blik en Klik” leerden de kinderen wat ze zelf kunnen doen om hun veiligheid te vergroten. Dit werd gehouden in de gymzaal. Ze leerden oversteken en kregen te zien waarom er in de auto een gordel gedragen moet worden. Een pop in een echte “mini-auto” zat niet in de gordel en vloog zo de auto uit toen er geremd moest worden. De kinderen mochten meerijden in deze “mini-auto” en dat was toch wel stoer.

“Hallo Auto” is het onderdeel van groep 5/6. Zij leerden meer over de remweg van de auto. En welk effect heeft de reactietijd van mensen op de remweg? Daarnaast leerden de kinderen wat over de veiligheidsgordel en het gebruik van een kinderzitje of zitverhoger. Want heel vaak wordt er gedacht dat de kinderen wel groot genoeg zijn, terwijl de kinderen onder de 1,45 meter toch echt nog te klein zijn om gewoon op de achterbank te zitten. De kinderen vonden het erg gaaf dat ze ook zelf mochten remmen in de rijdende “les-auto” om zo hun remweg te bepalen.

Groep 7/8 leerde bij “Trapvaardig” praktische fietsvaardigheden. Ze fietsten een parcours en oefenden moeilijke manoeuvres. Zo moesten ze over een smal balkje fietsen en slalommen tussen palen. Nadat ze dit geoefend hadden, kregen ze een zware rugtas op om zich net als een middelbare scholier door het verkeer(parcours) te manoeuvreren. Als leuke afsluiting mochten de kinderen op een elektrische step rondrijden. Dit was uiteraard erg gaaf.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.