Jeugd leert omgaan met landbouwverkeer

0

HOLTEN – De jeugd heeft de toekomst zeggen we vaak. Daarom vindt ook de gemeente het belangrijk dat ze voorlichting krijgen hoe ze veilig in het verkeer moeten omgaan met grote landbouw-voertuigen.

Voor jonge kinderen is dat niet altijd even eenvoudig. Zeker niet als je zelfstandig naar school fietst. In Holten krijgt de jeugd daarom op 7, 8 en 14 november 2013 een wel heel speciale bijscholing.

Na het succes in 2012 is er dit jaar weer het project ‘Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer’ (VOMOL). Kinderen fietsen vaak een stuk verder dan ze gewend zijn als ze naar het vervolgonderwijs gaan. Ze komen daarbij vaak grote landbouwvoertuigen tegen. De kinderen leren hoe ze zich veilig moeten gedragen rond landbouwvoertuigen.

In en rond het gebouw van SPG Infra Vak Opleidingen in Holten zal alles plaats vinden. De loonbedrijven P.A.P. Holten BV en Unicom Oost uit Letele komen met grote trekkers, ploegen, combines en schudders naar de Productieweg op bedrijventerrein Vletgaarsmaten in Holten. Ook de verkeersouders, de gemeente Rijssen-Holten en AOC-Oost opleidingen zijn aanwezig.

Tijdens het project ervaren de leerlingen uit groepen 7 en 8 van de basisscholen De Holterenk, Dijkerhoek, Bosschool, Haarschool en de Regenboog de gevaren door op en rond de voertuigen verschillende opdrachten uit te voeren onder begeleiding van AOC studenten en loonwerkers. Op het terrein krijgen ze uitleg en worden ze geconfronteerd met de gevolgen van hun fietsgedrag. Ten slotte volgt een uitgebreide evaluatie, waarin besproken wordt wat de kinderen geleerd hebben.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer