Jan Schippers 80 jaar bij HMV

2

Celtic Dream voor H.M.V.

Afgelopen zaterdag presenteerde H.M.V. in een volle Kandelaar in Holten de Keltische droom tijdens haar jaarlijkse donateursconcert. Het concert werd geopend met het A- en B-orkest samen met de jeugd slagwerkgroep op het podium met het stuk Irish Dream. De avond werd gepresenteerd door Ria Kappert in Ierse klederdracht. Het A-orkest samen met de slagwerkgroep speelden vervolgens diverse Schotse en Ierse stukken met m.m.v. danseressen van de Rose Irish Dance School. Een geweldige samenwerking, de snelle noten in de muziek met het voetenwerk van de dansers en het slagwerk.

Voor de pauze werden maar liefst 7 jubilarissen in het zonnetje gezet. Voor een aantal ‘herintreders’ een volkomen verassing. Willian Beldman, Annemarieke Broekmaat, Rens Busschers, Dinie Schuurman-Pinkert, Jeroen Groteboer en Emma Meilink werden door voorzitter Akke Verhoeven gehuldigd voor hun 12½ jaar lidmaatschap van H.M.V.

De laatste huldiging was voor Jan Schippers, als 90-jarige muzikant werd hij door de Overijsselse Bond van Muziekverenigingen gehuldigd voor zijn 80-jarig!! Lidmaatschaap van de Holtense Muziekvereniging. Hij kreeg een speciale medaille uitgereikt en een beeldje van een saxofonist.

Na deze bijzondere gebeurtenis ging H.M.V. na de pauze verder met muziek van Enya en War of the Celts. Weer uitgevoerd samen met de Ierse dansers. Na vertoning van beelden van de film Braveheart, speelde de vereniging de genomineerde muziek van deze prachtige film met Mel Gibson in de hoofdrol.

De avond werd afgesloten met weer de gehele vereniging op het podium met, hoe toepasselijk, het stuk Celtic Dream. Met daarin een hoofdrol voor de jongste muzikanten van H.M.V. Een solo op sopraansaxofoon door Marije Scholman en een solo op trompet door Nienke Brilman. Wat een muzikaliteit en wat een lef toonden deze jonge muzikanten.

foto G.Willems

 

 

2 Reacties
  1. Bert Bulsink
    Bert Bulsink zegt

    Fantastisch, gefeliciteerd Jan Schippers.

  2. Bert Bulsink
    Bert Bulsink zegt

    Fantastisch, gefeliciteerd Jan Schippers.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.