Iva Klein Baltink Nederlands Kampioen hoogspringen

HOLTEN – Jeugd sporttalent AV Holten maakt hoge sprongen. Iva Klein Baltink is afgelopen weekend tijdens het Nationale Indoor 2012 in Apeldoorn Nederlands Kampioen hoogspringen bij de meisjes C geworden. Ze was de enige die over een hoogte van 1,55 meter kwam en hierbij de concurrentie uit het hele land achter zich liet.

Ongeveer 900 atleten uit het hele land waren naar Omnisport in Apeldoorn gekomen. De organisatie kijkt terug op een fantastisch weekend, waar veel goede prestaties werden neergezet door atleten die enorm veel plezier uitstraalden. 

Hoewel Iva niet meer uitkomt voor AV Holten en kort geleden overstapte naar Daventria, is de Holtense vereniging apetrots dat Iva haar eerste sprongen in Holten heeft gemaakt. 

Iva heeft het afgelopen jaar meerdere malen haar talenten laten zien. Ze toonde bovendien een enorme progressie. Met zowel hoog- als verspringen maakte ze letterlijk flinke sprongen. Vooral bij het hoogspringen vond ze vorig jaar aansluiting bij de landelijke top in haar categorie. Zo werd ze bij het hoogspringen 1e tijdens het Gelders-Overijssels kampioenschap met een sprong van 1,50 meter. Op het NK Outdoor pakte ze het brons en haar beste prestatie indoor was 1,52 meter.  

AV Holten heeft er alle vertrouwen in dat deze geweldige prestatie aan het begin van 2012, Iva enorm aanmoedigt om de stijgende lijn vast te houden. 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer