Inwoners kunnen meedenken over fietsen in de gemeente

0

HOLTEN – In september kunnen inwoners die ideeën hebben over fietsverbindingen in Rijssen en Holten, hun mening laten weten.

Het college wil deze meningen graag horen om een goed fietsplan voor de komende jaren op te stellen.   De laatste jaren is veel aandacht gegeven aan de Reggesingel en meer recent ook aan de verbindingswegen in Holten. Met de komst van de tunnel bij de Roelf Bosmastraat, die naar verwachting eind 2012 voor het verkeer toegankelijk is, is de noordkant van Rijssen op een snelle en veilige manier ontsloten. In Holten wordt op dit moment nog volop aan de wegen gewerkt. Uiteraard speelt het fietsverkeer daarbij ook een grote rol.  

“Maar er is meer” zegt wethouder Ben Wolterink. “We gebruiken de fiets voor verschillende routes, zoals naar school, naar de sport en ook steeds meer naar het winkelcentrum. Dat zijn toch soms andere routes dan die auto’s rijden. Het is om die reden dat we graag de mening van onze inwoners vernemen. Wij horen graag waarmee onze fietsende inwoners tevreden zijn, en welke punten aandacht verdienen. Die inbreng wordt meegenomen in de op te stellen fietsvisie. Maar ook de mening van niet-fietsende inwoners horen wij graag. Is dat misschien vanwege gevaarlijke situaties op fietspaden of wegen? Ik ben er erg benieuwd naar.”

In september start ook een klankbordgroep waar professionals zoals Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond voor uitgenodigd worden. Ook de werkgeversverenigingen worden er bij betrokken. Samen met de fiets-tellingen die in september worden gehouden en de mening van inwoners, vormen zij de basis voor de op te stellen fietsvisie.  

Wethouder Wolterink: “Het stimuleren van het fietsverkeer in onze gemeente past helemaal bij onze strategische visie. Fietsen is duurzaam, goedkoop, gezond en neemt minder parkeerruimte in. Ik constateer met genoegen dat wij steeds meer van de fiets gebruik maken.”

Inwoners van Rijssen-Holten kunnen van 1 september tot 1 oktober 2012 hun mening geven over 3 goeie punten en 3 aandachtspunten voor fietsers in onze straten en wegen. Dat kan via Facebook (gemeente Rijssen-Holten), mail via [email protected] of in de bus bij de receptie in het Kulturhus in Holten en het gemeentehuis in Rijssen. 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer