Inspirerende avond voor verenigingen

0

HOLTEN – Waarom Maatschappelijk Verantwoord Verenigen?

Op dinsdagavond 19 november 2013 is er een inspirerende avond voor afgevaardigden van verenigingen en (vrijwilligers)organisaties uit Rijssen-Holten. Wat is de betekenis van Maatschappelijk Verantwoord Verenigen (MVV) en wat houdt dit in voor verenigingen en organisaties? De kracht is het ontwikkelen van duurzame en doeltreffende verbindingen tussen inwoners, verenigingen, organisaties, bedrijven en de gemeente.

Oog op de Toekomst

In de Strategische Visie ‘Oog op de Toekomst’ zet de gemeente nadrukkelijk in op modern noaberschap. Als gemeente vinden we het belangrijk dat mensen worden gestimuleerd en geprikkeld om naar de ander om te kijken. Sociale cohesie is belangrijk voor alle inwoners. Daarom past deze inspirerende avond goed bij onze visie. Maatschappelijk Verantwoord Verenigen is nodig om ook in de toekomst verenigingen en organisaties draaiende te houden. Doordat onze samenleving steeds complexer wordt en de landelijke overheid zich meer en meer terugtrekt, voelt de gemeente zich verantwoordelijk om verenigingen en (vrijwilligers)organisaties te ondersteunen. Zij vervullen in onze samenleving een belangrijke maatschappelijke rol en laten zich naast hun kerntaken steeds meer zien buiten hun directe werkterrein. Soms ontbreekt het hen aan effectieve oplossingen om aan bepaalde ontwikkelingen vorm te geven. De reden waarom de sportraad samen met de gemeente hen wil stimuleren een steeds grotere sociale invulling te geven aan hun activiteiten en dit ook vooral samen met anderen te willen delen en uitvoeren.

Bijdrage van de Rabobank

De Rabobank ondersteunt ook het MVV en heeft een bijdrage beschikbaar gesteld waardoor de avond gratis is. Ook zij vindt het belangrijk om mensen met elkaar te verbinden en kennis met elkaar te delen zodat de omgeving waarin men woont en werkt, wordt versterkt. Dat is het idee van coöperatief bankieren.

Avond

Deze inspirerende avond is in het Parkgebouw Rijssen en bedoeld voor alle verenigingen en (vrijwilligers)organisaties in Rijssen en Holten. Jeroen Joon van het Kennis- en adviescentrum Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen geeft vanuit zijn expertise inhoud aan deze avond.
Aanmelding

Organisaties en verenigingen melden zich aan bij Werner Loode van afdeling Mens en Werk. Dit kan tot en met maandag 11 november 2013 via e-mail: [email protected] of telefonisch (0548) 854 745. Graag in de mail aangeven van welke organisatie u bent en met hoeveel personen u wilt komen. Ook willen wij graag de e-mailadressen doorkrijgen van de deelnemers die u aanmeldt.

Programma 19 november 2013

19.00 uur Inloop met koffie en thee

19.30 uur Opening en welkom

19.35 uur Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Visie, methode en de praktijk

20.10 uur Vraaggesprek met panelleden

20.30 uur Pauze

20.45 uur Workshop Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

21.45 uur Afsluiting avond inclusief napraten met een hapje en drankje.

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer