Inge Krebbers en Gerrie Oplaat exposeren in de Nagelhoutzaal

0

In de Nagelhoutzaal van het Kulturhus in Holten worden gedurende 10 maanden per jaar exposities gehouden van delen van de collectie Nagelhout of van aan die collectie gerelateerde kunstwerken.

De andere 2 maanden van het jaar stelt de Nagelhoutstichting de zaal welwillend ter beschikking aan de VHBK voor een door deze Holtense kunstenaarsvereniging te organiseren expositie. Dit valt samen met de EtalageKunstRoute.

Dit jaar, van 15 oktober tot en met 2 december, exposeren de bekende Holtense kunstenaars Inge Krebbers en Gerrie Oplaat in de Nagelhoutzaal.

Inge Krebbers tekent al van kinds af aan. Na haar opleiding aan de AKI in Enschede verbleef ze van 1965 tot en met 1981 in het Midden-Oosten en West-Afrika. Daar deed ze veel opdrachten op het gebied van portret-tekenen en –schilderen. Naast portretten maakt zij ook schilderijen van landschappen, waarbij ze haar fantasie de vrije loop laat. Zij werkt met pastel, olieverf, maar ook met gemengde technieken, waarbij acrylverf en gouache worden gebruikt.

Gerrie Oplaat is vooral keramiste. Zij gaat zeer veelzijdig te werk met meestal klei als uitgangspunt. Gerrie beheerst vrijwel alle gangbare technieken maar heeft ook de gave deze te combineren waardoor er vaak verrassende resultaten ontstaan. Haar werk is zo divers dat het niet mogelijk is het in een hokje te plaatsen. Er zit voor iedereen wel wat aantrekkelijks bij,  staat, met zo nu en dan een vette knipoog richting “kunst”.

De expositie van Inge en Gerrie is gratis te bezichtigen op maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur, op zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur en op zondagen in oktober van 14.00 tot 17.00 uur.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer