Ik bin mien brommer kwiet

De politie Twente gaat proberen, via een civiele procedure, gemaakte kosten te verhalen op een verdachte.
Deze verdachte, een 36-jarige man uit Rijssen-Holten, deed 4 september jl. aangifte van diefstal van zijn snorfiets.

Een onderzoek werd gestart en al snel werd duidelijk dat de bewuste snorfiets nu op naam stond van een 16-jarig meisje uit Apeldoorn. Zij werd gehoord en het bleek dat zij te goeder trouw deze snorfiets via internet, Marktplaats.nl, had gekocht van een 27-jarige plaatsgenoot.

Deze op zijn beurt verklaarde dat ook hij de snorfiets, samen met nog een andere bromfiets, via Marktplaats.nl had gekocht van iemand uit Vroomshoop. Deze man uit Vroomshoop, een 53-jarige, werd ook gehoord en ook al snel bleek dat ook hij net als de beide anderen volledig te goeder trouw is geweest. Ook hij verklaarde de snorfiets via Marktplaats.nl te hebben gekocht van de 36-jarige Rijssenaar.

Hierop werd de 36-jarige aan het bureau ontboden en het bleek dat hij van aangever verdachte was geworden. Hij bekende een valse aangifte te hebben gedaan omdat hij de snorfiets niet uit de verzekering kon halen omdat hij van de verkoop geen vrijwaringbewijs kon overleggen. Dit lukte wel nadat hij aangifte van diefstal had gedaan.

Omdat de politie een behoorlijke tijd in dit onderzoek heeft gestoken, gaat zij nu door een civiele procedure aan te spannen, proberen de gemaakte kosten te verhalen op de 36-jarige verdachte.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer