HV Holten Dames 1 pakt punten tegen Artemis.

HOLTEN – Op deze regenachtige zondag middag stonden de Doetinchemse dames van Artemis op het programma voor Hv Holten. Artemis stond met 7 punten uit 8 wedstrijden op een 8e plaats en Holten stond met 4 punten uit 8 wedstrijden op de 10e plaats. Om mee te kunnen blijven doen was het voor de dames cruciaal om punten te pakken dit weekend.

De eerste minuten gingen de dames gelijk op. Daarna liep het bij Artemis wat minder en nam Holten het initiatief. Holten kon uitlopen tot 7-3.  Hierdoor hadden de dames er veel vertrouwen in en leken de punten in Holten te blijven. Dit was iets te voorbarig want Holten zag geen kans de voorsprong verder uit te bouwen. Met een ruststand van 14-11 gingen de beide teams de kleedkamer in.

De tweede helft begonnen de dames van Holten met doelpunten van Jessica en Marjolein. De kleine voorsprong werd hiermee iets vergroot, maar helaas was dit van korte duur. Holten zag geen kans om weg te lopen van Artemis en door een paar domme afspeel fouten aan de kant van Holten konden de Doetinchemse dames zelfs tot een gelijke stand komen. Met nog een kwartier te spelen kon de wedstrijd weer alle kanten op. Het rommelige spel bij Holten moet veranderen om kans te kunnen maken op de winst. De dekking kwam beter te staan en met een uitstekend keepende Jo-Anne kon Holten toch de wedstrijd naar haar hand zetten. Holten liep uit tot een voorsprong van 26-21. Met nog 4 minuten op de klok probeerde Artemis nog terug te komen, maar Holten gaf de punten niet meer uit handen. Eindstand was 27-24 in het voordeel van de Holtense dames.

Doelpunten: Jessica Smit 10, Marjolein Nijland 4, Karlijn Bekkernens 4, Joyce Kappert 2, Annemiek Nijland 2, Elke Dorlas 2, Femke Haverslag 1, Julia Hanevelt 1, Marieke Haverslag 1.

Zaterdag 12 december spelen de dames van Holten om 19.00 uur in Luttenberg tegen SDOL.

Reacties zijn gesloten.