Houd inbrekers buiten de deur

0

De vakantieperiode staat voor de deur. Veel mensen gaan op vakantie of een dagje weg. Helaas is dit ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn of omdat ze een raam open zien staan. Helpt u ook mee het aantal woninginbraken deze zomer nog verder te verlagen? Doe dan mee met de zomercampagne tegen inbraken. Een paar belangrijke tips:

Dagje weg? Deur op slot!
Mooi weer betekent vaak ook openstaande ramen en deuren. Een insluiper kan dan zonder in te breken uw woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor zijn. Doe uw deuren en ramen op slot; ook al gaat u maar heel even naar de buren, boodschappen doen of even naar boven om bijvoorbeeld de was op te hangen. Leg geen kostbare spullen in het zicht.
Op vakantie? Licht de buren in
Vertel uw buren over uw vakantieplannen. Zij kunnen op uw woning letten en helpen deze een bewoonde indruk te geven. Door de post weg te halen, de planten water te geven, de auto af en toe eens op de oprit te zetten en een lampje aan te doen.
Bel 112 bij verdachte situaties
Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld geluiden vanuit uw woning terwijl u er niet bent) direct de politie bellen via t 112, het nummer voor spoed. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.