Hoolter Museumdag met gratis treintje Bello

0

HOLTEN – De gezamenlijke Holtense musea/cultuurhistorische instellingen houden op woensdag 8 augustus as. tussen 11.00 en 17.00 uur de derde Hoolter Museumdag. U kunt deze dag terecht bij de volgende deelnemende musea, welke voor de bezoekers extra activiteiten in petto hebben:

Broer een leven lang boer – koffie met krentenbrood gratis;
Collectie Nagelhout – Expositie ”Holten door vreemde ogen”;
De Koffiemölle – Koffie uit pruttelkan. Plak Sallandse kruidkoek gratis;
Natuurdiorama Holterberg – Gratis boekje “Tussen vliegden en jeneverbes”;
Oudheidkamer Hoolt’n – Film Holten 1952 in de raadszaal– in de jeep op de foto;
Opa’s Erf – Geheel vernieuwde opzet;
’t Kuyerhuus – Korting op museumpannenkoek bij inleveren 3 stempels;
Diekerhookse Mölle De Hegeman – Deutz Diesel en Extra rondleidingen;
De Ölle Tied – Kniepertjes bakken en streekproducten.

De volledige aanbiedingen en extra activiteiten staan vermeld in de folder over de Hoolter Museumdag, welke verkrijgbaar is bij de VVV.

Om 11.00 uur staat treintje Bello startklaar om belangstellenden langs de musea te vervoeren. Meerijden is gratis. Gestart wordt bij De Oudheidkamer aan de Dorpsstraat en de Nagelhoutcollectie aan de Smidsbelt. Het treintje gaat vervolgens naar Natuurdiorama Holterberg, het koffiemolenmuseum De Koffiemölle, het emaillemuseum ’t Kuyerhuus en het museum ‘Broer een levenlang boer’. Vandaar kan men naar Dijkerhoek waar de korenmolen De Hegeman uit 1890 te bezichtigen is. Vervolgens heeft museumboerderij De Ölle Tied de deuren open, daarna wordt Opa’s Erf aangedaan.

Het treintje Bello rijdt vier keer rond. De folder over de Hoolter Museumdag en de route met de tijden die het treintje aflegt is verkrijgbaar bij de VVV en de deelnemende musea. U kunt overigens bij ieder museum en bij een aantal campings/bungalowparken in Holten opstappen. Uiteraard kan men ook op eigen gelegenheid (auto, fiets, wandelen, etc.) de musea bezoeken.

Speciaal kan nog vermeld worden dat vanaf 8 augustus a.s. bij alle Holtense musea een QR- bordje aanwezig is, waardoor er direct meer informatie over het desbetreffende museum te vinden is.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer