Hoolter Museumdag, Leuk Uitje!

0

Holten – De gezamenlijke Holtense musea en cultuurhistorische instellingen houden op woensdag 7 augustus opnieuw de Hoolter Museumdag. Voorgaande jaren was dit met vele bezoekers een groot succes.

Van 11.00 tot 17.00 uur kunt u terecht bij een heel aantal musea. Om 10.30 uur staat treintje Bello startklaar op de Smidsbelt om belangstellenden gratis langs alle deelnemende musea te vervoeren!

De start is bij ‘De Oudheidkamer’ aan de Dorpsstraat en de Nagelhoutcollectie aan de Smidsbelt. Het treintje gaat vervolgens via bungalowpark “De Lindenberg” (waar zich ook het emaillemuseum ’t Kuyerhuus bevindt) naar camping Ideaal met het koffiemolenmuseum De Koffiemölle. Dan via Camping “De Holterberg” naar Natuurdiorama “Holterberg”. Daarna rijdt Bello door naar het centrum van Holten, waar het aan een nieuwe ronde begint.

Het treintje Bello rijdt vier rondes (van 10.30 uur tot 11.30 uur, van 11.30 uur tot 12.30 uur, van 12.30 uur tot 13.30 uur en van 13.30 uur tot 14.30 uur). De folder over de Hoolter Museumdag en de route met de tijden die het treintje aflegt is verkrijgbaar bij alle TIP punten en de deelnemende musea.

Deelnemende musea

Onderstaande musea nemen deel aan de Hoolter Museumdag. Enkele musea hebben voor de deelnemers zelfs een extraatje in petto!

Broer een leven lang boer – koffie met krentenbrood gratis. Vanuit het centrum van Holten kunt u voor 5 euro p.p. met de ToekToek naar het museum

Collectie Nagelhout – Expositie “MENSENKINDEREN”

De Koffiemölle – Kinderen mogen koffiebonen malen. Het tweede kopje koffie is gratis.

Natuurdiorama Holterberg – Tentoonstelling “Wonderen van de natuur” en expositie “75 jaar museum op de Holterberg”

Oudheidkamer Hoolt’n – Expositie “75 jaar Beatrix”

Opa’s Erf – Geheel vernieuwde opzet

’t Kuyerhuus – Korting op museumpannenkoek bij inleveren drie stempels

Diekerhookse Mölle De Hegeman – Deutz Diesel en extra rondleidingen

De Ölle Tied – Kniepertjes bakken en streekproducten

Wereldtijdpadpaal ‘Oudheidkamer Hoolt’n’

Ook wordt op deze dag een bijzondere plaquette aan jaarpaal 1987 van het Wereldtijdpad bevestigd. Deze wereldtijdpadpaal staat aan de Beukenlaan in Holten. De plaquette herinnert aan het ‘geboortejaar’ van Oudheidkamer Hoolt’n. De Oudheidkamer krijgt de plaquette aangeboden door het Wereldtijdpad ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van het museum vorig jaar.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.