Hoolter Deerns met primeur-lied op Keunefeest

0

HOLTEN – Het bekende dameskoor “De Hoolter Deerns” zorgt dit jaar op zaterdagmiddag tijdens het Meedeinfestijn op de Keunefeesten voor een primeur.

Met de komst van dirigent Dinand Leferink uit Markelo heeft het koor in een jaar tijd een nieuwe muzikale ontwikkeling doorgemaakt. Leferink: “Het koor heeft een nieuwe sound gekregen en een breed repertoire”. Samen met het koor en geluidsman Wim Geerling is de afgelopen maanden gewerkt aan een nieuw ”Holtens” lied met de titel “Mijn mooi Keunendarp”. Een fantastische meezinger die alle gasten in e tent direct mee kunnen zingen. De tekst zal geprojecteerd worden op een groot scherm.

Leferink: Het is zeker geen vervanger van het Salland lied, dat kan ook niet en is ook niet nodig. Het is gewoon een eerbetoon aan Holten, waar de echte Holtenaar zich in zal herkennen.

Met hun lijfspreuk  “Carpe Diem” doen de dames van de Hoolter Deerns hun eigen koor alle eer aan. Pluk de dag en dan zeker de donderdag, want dan is de wekelijkse repetitieavond van dit pittige en veelzijdige koor. Vrouwen die graag zingen en een keer een kijkje willen nemen bij het koor zijn de eerste drie donderdagen van de maand welkom in de repetitiezaal van het HanennÖs aan de Beusbergerweg 35 in Holten. Je kunt dan vrijblijvend een keer mee repeteren. Om alvast in de stemming te komen staat hieronder exclusief door Holten Extra de tekst afgedrukt van de primeur “ Mijn Mooi Keunendarp”.

Mijn mooie Keunedarp – Hoolter Deerns ( 2014)

Ik denk nog vaak terug aan waar ik ben geboren
Waar ik warmte en liefde heb gekend
Ben je  dicht bij huis, of in verre oorden
Heimwee doet pijn waar je ook bent

refrein:
Mijn mooi Keunendarp, ik draag jou foto  in mijn hart
zie jouw kerk, de kroeg de weg naar huis
weet dat ik van je hou en dat ik je nooit vergeten zal
Mijn mooi Keunendarp jij bent mijn thuis

couplet  
Wil ik jou weer zien sluit ik mijn ogen
En zie jouw witte kerkje  aan ‘t Smidsbeld
Het volk.. achter het vaandel van de Fanfare
Ach  zouden al die mensen er nog zijn

refrein:
Mijn mooi Keunendarp, ik draag jou foto.. in mijn hart
zie jouw kerk, de kroeg de weg naar huis
weet dat ik van je hou en dat ik je nooit vergeten zal
Mijn mooi Keunendarp jij bent mijn thuis

Voor meer informatie: zie website http://www.hoolterdeerns.nl of bel met Tineke Geerling: 06-83361086

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.