Holtens Kampioenschap Tafeltennis: Ruben Jol prolongeert titel

0

HOLTEN – De tafeltennisvereniging Holten organiseerde zaterdag 10  januari j.l de open holtense kampioenschappen tafeltennis voor Recreanten. Met enthousiaste deelnemers kan de conclusie worden getrokken dat het toenooi onverminderd populair blijft en nog steeds groeit. Dit jaar deden maar liefst 46 deelnemers een gooi naar de fel begeerde prijzen en eer. Ook de dames lieten van zich spreken met 4 deelneemsters in de recreantenpoule. De hoofdprijzen bij de recreanten gingen achtereenvolgens naar Ruben Jol (heren), Janneke van Zon (dames) en Jochem Bolink (jeugd) Vanaf ’s ochtends  10  uur tot 18.00 uur werd in een gezellige en sportieve ambiance een spannende strijd  geleverd onder grote publieke belangstelling in de gymzaal aan de Vrijheidslaan. De recreanten heren speelden een meerkamp. De derde prijs was een prooi voor Tom Hofman.

De plek om de titel ging uiteindelijk tussen Ruben Jol en Anton Bulsink. In hun onderlinge duel werd de strijd in het voordeel van Ruben beslecht die de wedstrijd met een 3-0 overwinning besliste. Hiermee pakte Ruben de titel met een ongeslagen status evenals vorig jaar. Bij de dames een dubbele vierkamp  waarbij Janneke van Zon beduidend meer weerstand ondervond dan vorig jaar. Bianca Jol bleek een taaie tegenstander en beiden wonnen 1 keer van elkaar maar op onderlinge games was Janneke nipt de meerdere. Een bijzondere prestatie waarmee zij ook als enige bij de recreanten haar titel voor de 3e keer op rij wist binnen te slepen. Bianca Jol en Robin Traanman pakten respectievelijk de 2e en 3e klassering. In de goed bezette jeugdklasse werd in drie poules gestreden voor het eremetaal. Jochem Bolink , Ingmar Neple en Klaas Martens overleefden de kruisfinales ,waarna nog een ware driekamp uitsluitsel moest geven wie zich Holtens kampioen 2015 mocht noemen.

Uiteindelijk trok Jochem Bolink aan het langste einde gevolgd door Ingmar en Klaas. Ook de competitie spelers lieten weer van zich spreken en werden op sterkte ingedeeld in een A en B groep. Bij de competitie B spelers ging de titel naar Niek Heupers die Marten Hulleman als 2e achter zich liet. De derde plek werd opgeeist door Tim Hakkert. Bij de A spelers wist Fred Hulleman de titel niet te behouden en moest hij zijn meerdere erkennen in  een speler met landelijke ervaring te weten Peter Joëls uit Markelo.( 2-3 voor Peter) Oscar Westers uit Deventer werd verdienstelijk derde. In het dubbelspel werden koppels gevormd van competitie spelers en recreanten hetgeen een aardige mix aan wedstrijden opleverde. De finale in het dubbelspel ging tussen Jan Ophof/Jelte Lichtenberg en Peter Joëls/Gijs Nijland.  Het laatst genoemde koppel ging hier met de eer strijken na een spannende pot (2-3) Omstreeks 18.00 uur werd het toernooi afgesloten met het uitreiken van de door het Klavier beschikbaar gestelde prijzen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.