Holten wint topper van ABS.

HOLTEN – Vandaag stond de topper tegen ABS in Bathmen op het programma. Voor Holten de kans om de eerste plaats nog steviger in handen te krijgen; voor ABS de kans om de koppositie over te nemen wel met een wedstrijd meer gespeeld. Trainer André Biemans had de tegenstander goed bestudeerd en zijn team goed voorbereid op deze kraker. Voor een volle sporthal startte Holten goed en werd door treffers van Karlijn Bekkernens als snel een voorsprong genomen. ABS zette persoonlijke dekking op Jessica Smit, maar zag al snel in dat daardoor Karlijn te gevaarlijk werd. Die persoonlijke dekking werkte niet in het voordeel van de thuisploeg, want nadat de dekking op Karlijn Bekkernens was gezet, was het juist Jessica Smit die met 2 fraaie treffers Holten op een 1 – 5 voorsprong zette. Holten verslapte iets en zag ABS na 20 minuten tot 6-7 terugkomen. In de slotminuten van de eerste helft bleef het gelijk opgaan maar zag Holten toch kans een 10-12 stand bij rust op de borden te zetten. Na rust werd de wedstrijd harder. Maar Holten liet zich daardoor niet van de wijs brengen en nam opnieuw een kleine voorsprong (13-16) ABS probeerde van alles maar moest toezien dat Holten met nog 10 minuten te spelen op 15-20 kwam. Holten bleef prima verdedigen met Jo-Anne Koopman als prima sluitpost. ABS kon nog iets terugkomen, maar verder dan 20-23 liet Holten het niet komen.
Scores: Karlijn Bekkernens 8; Jessica Smit 6; Julia Hanevelt 4; Joyce Kappert, Marjolein Nijland, Annemiek Nijland, Lieke Ebrecht, Jolien v. Eyk 1.
Door deze zege staat Holten nu 3 punten los van Wijhe  en van ABS dat ook nog 1 wedstrijd minder heeft gespeeld. Zondag 21 december sluiten de dames het tot nu toe succesvolle seizoen af met een thuiswedstrijd tegen NW. Heeten 2 om 11.00 in sporthal ’t Mossink.

1 reactie
  1. Joyce Kappert zegt

    Klein foutje, ABS heeft een wedstrijd MEER gespeeld..

    Mooi verslag.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer