Holten moet helaas buigen voor OBW in strijd tegen degradatie

0

Misschien wel de belangrijkste thuiswedstrijd van het seizoen, zo noemde trainer/coach Mark Commandeur van handbalvereniging Holten de wedstrijd, voorafgaand aan de strijd om lijfsbehoud.

We wisten dat het een zware strijd zou zijn, dat we er keihard voor moesten vechten. Vechten zowel in de aanval als in de verdediging deden de dames van Holten ook, helaas bleek het niet genoeg te zijn om thuis van de dames van OBW te winnen. Holten begon de wedstrijd goed, speelde goed op tempo en stond scherp in de verdediging. Dit resulteerde in een goede 3-0 voorsprong voor Holten met mooie doelpunten van Julia Hanevelt vanaf de cirkel, een goed afstandsschot van Gitta Bekkernens en een raak geschoten penalty door Femke Haverslag. Toen werden de dames van OBW ook wakker, begonnen gerichter te schieten en brak door minder goed verdedigen van Holten door de defensie heen. OBW komt door deze acties terug op 5-5. De wedstrijd blijft in evenwicht, de dames van Holten komen een doelpunt voor, OBW maakt gelijk. Holten dat merkbaar beter staat komt echter niet los. Dit komt mede door veel foutieve passes en kansen die gemist worden. Holten komt er wel een aantal keer goed uit in de fast-break. Ruststand 11-12 in het voordeel van OBW.

In de tweede helft blijft Holten te veel “breien” en maakt de verkeerde keuzes. Waar het zelf moet gaan, speelt het de cirkel aan en waar het de cirkel aan moet spelen, gaat het voor haar eigen kans. Dit resulteert erin dat Holten niet dichterbij kan komen. De marge blijft iedere keer rond de 2 punten in het voordeel van OBW. Met nog 2 minuten op de klok lukt het Holten om een inhaalslag te maken, het wordt 20-20. Maar ook in de laatste 2 minuten houden de dames van Holten last van spanning. Het lukt ze niet meer om een fatsoenlijke aanval op te zetten en OBW straft dit direct af. Als het eindsignaal klink, trekt OBW aan het langste eind met een eindstand van 20-22.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.