Holten komt geen moment in gevaar tegen Kwiek

0

De dames van handbalvereniging Holten, die de laatste periode van de competitie duidelijk op z’n sterkst zijn, lieten dit ook afgelopen weekend weer zien in de thuiswedstrijd tegen Kwiek dames 3 uit Raalte.

Holten kwam prima uit de startblokken. Er werd gevochten voor iedere meter. In de verdediging klopt alles en er wordt zelden een fout gemaakt in de aanval. Met Femke Haverslag en Gitta Bekkernens op de opbouw, worden er snoeiharde schoten gelost op het doel. Lukt het niet vanuit de opbouw, dan staan de hoeken Anke Wibbelink, Marjolein Nijland of cirkelspeelster Julia Hanevelt klaar om het schot op doel te lossen. Na 7 min staat het ‘maar’ 5-1 in het voordeel van Holten. De spanning is duidelijk merkbaar bij Holten, want de schoten worden minder scherp dan normaal. Echter laat Holten het er niet bij zitten, want na de 15 minuten verdwijnt de spanning bij de dames en komt Holten echt op gang. Kwiek komt nog wel even terug tot 10-8 maar dan neemt Holten echt de overhand. Als het rustsignaal klinkt, staat het 15-10 in het voordeel van Holten. In de rust worden nog maar eens aangegeven. dat we ervoor moeten blijven vechten. Holten begint de tweede helft goed, mist wel een aantal grote kansen en krijgt twee penalty’s tegen, maar blijft goed spelen. Met 5 doelpunten op rij van Holten en een uitstekend keepende Hilde Veneklaas loopt Holten weer uit naar 20-14. Femke Haverslag wordt “uitgedekt”, maar Holten lost dit prima op door 4-2 te gaan staan in de aanval. Ondanks, dat de aanvallen iets moeizamer gaan, lukt het Holten iedere keer weer om een kans te creëren. Holten komt geen moment meer in gevaar en als het eindsignaal klinkt, is de eindstand 27-22 in het voordeel van Holten.

Holten bezet nu de 11de plaats. De nummers 11 en 12 van de ranglijst degraderen. Dus voor Holten is de laatste twee wedstrijden winnen “eigenlijk” noodzakelijk. Daarnaast is Holten afhankelijk van de uitslagen van met name Zwolle.

Aankomende zondag 25 maart is de laatste maar zeer belangrijke thuiswedstrijd van dit seizoen tegen LHC 2 uit Lemelerveld. Met winst van Holten en verlies van Zwolle is H.V. Holten van de 11de plaats af. Begin van deze wedstrijd in sporthal ’t Mossink in Holten is 12:10 uur.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.