Holten klaar voor organisatie EK Triathlon

0

HOLTEN – Deelname uit meer dan dertig landen

Voor het Europees Kampioenschap Triathlon, dat van 2 tot en met 5 juli in Holten wordt gehouden, hebben zich al diverse toptriatleten uit dertig verschillende landen aangemeld. Onder hen meervoudig Europees Kampioene Vanessa Fernandes uit Portugal en ex-wereldkampioen Javier Gomez uit Spanje.

Nederland vaardigt onder meer de nationale kampioenen Sander en Birgit Berk af. Tijdens de presentatie van het speciale EK-magazine, verklaarden zij het EK in eigen land als een hoogtepunt te zien. “Ik focus mij op een topprestatie. Het parcours ligt ons”, verklaarde Birgit. Sander Berk: “Met de organisatie in Holten zit het wel goed, nu nog onze vorm.”

“We gaan ervan uit dat nog meer Europese toppers zich melden”, zei organisatievoorzitter Martin Pieters. In totaal zullen, verspreid over verschillende categorieën, 1.200 wedstrijdtriatleten om de Europese titels strijden. Engeland is met 300 deelnemers hofleverancier. Uit Nederland doen 140 triatleten mee.

Een maand voor het evenement is Holten klaar om de deelnemers en bezoekers te ontvangen. “Het grote verschil met een EK in een stad als Kopenhagen is dat het hier leeft. Je ziet het aan de vlaggen”, aldus burgemeester Bort Koelewijn van Rijssen-Holten.

Het programma van het EK Olympic Distance ziet er als volgt uit:

donderdag 2 juli:  ‘EK teamrelay voor landenteams’ (landenestafette triatlon)

vrijdag 3 juli: Officiële opening, Woody’s kinder run-bike-run en het Zwemloop kampioenschap voor sponsorteams.

zaterdag 4 juli: EK ‘Age-groupers’  (klassering op basis leeftijd) Paratriathlon (triatleten met een beperking)
– 1/4 en 1/8-ste Triathlon (recreatieve deelnemers)

zondag 5 juli: EK Junioren
EK Elite-atleten.  

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.