Haar Noord wint het Stratenvoetbaltoernooi 2009

2

HOLTEN – Zaterdag 6 juni werd op sportpark Meermanskamp het jaarlijkse stratenvoetbaltoernooi gehouden.

De 14 deelnemende teams waren verdeelt in 3 poules. De poulewedstrijden werden voor de middag gespeeld.

De nummers 1 in iedere poule plaatsten zich rechtstreeks voor de halve finale, de beste nummer 2 uit de 3 poules maakte het kwartet daarin compleet.

In poule A bleek de Dorpstraat/Oranjestraat combinatie (DOC) de sterkste, poule B leverde Look/Borkeld als finalist op en uit poule C plaatste de Noordenbergstraat zich direct. De Haar Noord wist zich als beste 2e te kwalificeren uit poule A. In de halve finales streden DOC en Look/Borkeld op het hoofdveld om een finaleplaats, en op veld 2 kwamen de Noordenbergstraat en de Haar Noord elkaar tegen. Op veld 1 liet de DOC zien dat ze een sterke selectie heben dit jaar, zij wonnen deze wedstrijd dan ook overtuigend met 2 – 0. De strijd op veld 2 was een bijzonder spannende, waarin de Noordenbergstraat de slag op het middenveld steeds leek te winnen. Telkens kon de Haar toch de snelheid en het gevaar uit het spel halen zodat er slechts zelden gevaar voor de goal ontstond. Vervolgens konden ze uit snelle counters twee keer doeltreffend worden, waarna ook de Haar steeds meer ruimte kreeg om het spel te maken. Deze wedstrijd eindegde in een 2 – 0 overwinning voor de Haar Noord.
 
Zoals gebruikelijk werden de derde en de vierde plaats bepaald door het nemen van penalties, waarin vooral de keeper van de Noordenbergstraat een hoofdrol voor zich opeiste. Hij stopte meerdere strafschoppen en pakte zo met de Noordenbergstraat de derde plaats, Look/Borkeld eindigde als 4e.
 
De finale was een tweede ontmoeting deze dag tussen Dorpstraat/Oranjestraat en de Haar Noord. Waar in de poulewedstrijden al een gelijkopgaande strijd zichtbaar was, welke met 1 – 0 gewonnen werd door de Dorpstraat/Oranjestraat, bleken ook nu beide ploegen weer goed aan elkaar gewaagd.  Natuurlijk begint in zo’n finale ook de vermoeidheid parten te spelen, toch werd er weer goed gevoetbald. Na de officiele speeltijd stond er nog steeds 0 – 0 op het scorebord, waardoor een penaltyreeks de beslissing moest brengen. De eerste van de Haar Noord ging direct via de paal naast, waardoor DOC dus al snel de beste papieren had voor de winst. Hierna volgden alleen maar treffers van beide ploegen tot aan de voorlaatste van DOC, deze ging richting de kruising, maar vloog er net overheen wat de stand weer gelijk bracht. In totaal moesten er door beide teams 9 strafschoppen worden genomen totdat de keeper van de Haar een penalty stopte. De Haar scoorde hierna wel en mocht zich op dat moment de winnaar van het toernooi noemen.
 
Het was ook dit jaar weer een mooi toernooi, waarbij een dikke pluim op zijn plaats is voor de organisatie en de vv Holten.

2 Reacties
  1. Jef zegt

    KAMPIOENEN !!

  2. Jef zegt

    KAMPIOENEN !!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.