Holten door uitzege van laatste plaats af

0

Afgelopen zaterdagavond stond er voor de dames van handbalvereniging Holten een cruciale uitwedstrijd in Arnhem op het programma. De tegenstander ESCA had namelijk 1 punt meer dan Holten, dat onderaan aan de ranglijst stond.

ESCA begon goed en nam een 2-0 voorsprong. Door doeltreffende afstandsschoten van Gitta Bekkernens en Femke Haverslag uit de 2e lijn kwam Holten weer langszij. Door mooie doelpunten van Marjolein Nijland en Julia Hanevelt vanaf de cirkel nam Holten een voorsprong van 10-6. Ook in het verder verloop van de 1e helft speelde Holten prima. Er werd rustig opgebouwd, er was weinig balverlies en aanvallen werd vakkundig vaak met een doelpunt afgesloten.

De ruststand was dan ook zeer terecht 10-13 in het voordeel van de Holtense dames. Vlak na de rust had Holten, zoals vaker, een mindere fase en ESCA kwam terug tot 14-15. Saillant detail was dat het volgende doelpunt voor Holten een eigen doelpunt was van ESCA. De tweede helft ging verder gelijk op. Beide Holtense keepsters Jony Meijerman en Julia Meilink speelden een prima wedstrijd.

De strijd in het veld werd grimmiger. De Holtense dames lieten zich door het harde spel van ESCA letterlijk en figuurlijk niet uit het veld slaan. De scheidsrechter deelde diverse tijdstraffen en strafworpen uit. De Holtense penalty’s werden in de 2e helft door Femke Haverslag allemaal uitstekend benut. Tien minuten voor het einde nam Holten door keiharde schoten van Gitta Bekkernens en Femke Haverslag uit de 2e lijn een voorsprong van 28-25. Het slotakkoord was voor Julia Hanevelt, die vanaf de cirkel prachtig scoorde en daarmee de eindstand bepaalde op 25-29 in het voordeel van Holten. Door deze overwinning heeft Holten nu de laatste plaats overgedaan aan ESCA.

De volgende wedstrijd van Holten is op zondag 4 maart om 12:10 uur tegen Broekland in sporthal ’t Mossink in Holten.

Doelpunten: Femke Haverslag 10, Gitta Bekkernens 8, Marjolein Nijland 5, Julia Hanevelt 4, Marieke Haverslag 1 en 1 eigen doelpunt ESCA.

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer