Hofland aanbevolen voor burgemeesterschap Rijssen-Holten

HOLTEN – In een extra raadsvergadering op 9 februari 2010 heeft de raad van Rijssen-Holten bekend gemaakt dat de heer A.C. Hofland unaniem wordt aanbevolen voor het burgemeesterschap van Rijssen-Holten.

De heer Hofland is op dit moment burgemeester van Zwartewaterland, woont in Hasselt en is lid van het CDA. In het verleden is hij o.a. werkzaam geweest als wethouder in Dalfsen. De heer Hofland is 52 jaar, gehuwd en vader van drie kinderen.

De heer Hofland is de beste kandidaat. Hij past naar het oordeel van de raad in het profiel dat de raad voor de nieuwe burgemeester heeft vastgesteld. De heer Hofland heeft een zakelijke instelling, is besluitvaardig en is resultaatgericht. Hij heeft oog voor de sociale kant van de samenleving en heeft hart voor het bedrijfsleven.

De aanbeveling van de raad wordt aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gezonden. Benoeming van een nieuwe burgemeester vindt plaats bij Koninklijk Besluit. Het is nog niet bekend wanneer wordt besloten over de benoeming. De verwachting is dat de nieuwe burgemeester van Rijssen-Holten voor de zomer aan het werk kan gaan.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer