Het nieuwe ontslagrecht vraagt actie van ondernemers

0

HOLTEN – Het ontslagrecht gaat flink veranderen en dat heeft voor iedere werkgever gevolgen. Dat bleek wel tijdens het seminar Het nieuwe ontslagrecht dat de Jong & Laan organiseerde voor ondernemers uit Holten en omgeving vanmorgen heeft gehouden bij Tastoe.

Het zogeheten transitiebudget wordt verplicht, ontslagen om bedrijfseconomische reden gaan de werkgever meer geld kosten en per 1 juli 2014 wijzigt er veel voor contracten voor bepaalde tijd. Als werkgever moet je altijd kritisch naar de samenstelling van je personeel kijken. En als dat nodig is, moet je ingrijpen. Weten hoe het huidige ontslagrecht werkt, helpt daarbij.

Volgens accountant Anja Wansink van de Jong & Laan Rijssen was de bijeenkomst een succes. “Wij organiseren regelmatig seminars voor klanten en relaties en ook nu bleek weer hoe zinvol dat is. Duidelijkheid over het ontslagrecht is erg belangrijk voor een werkgever. Tijdig actie ondernemen en de juiste keuzes maken, kan veel gedoe én geld schelen. Ook al hebt u er (nu nog) niet mee te maken. Nu het ontslagrecht per 1 juli 2015 wijzigt, is het des te belangrijker in 2014 actie te ondernemen. En dat is gelukkig wel overgekomen bij de gasten.”

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer