Herfst op de Holterberg

HOLTEN – Vijfenzeventig jaar geleden werd boven op de Holterberg een museum gebouwd en daarom is het al het hele jaar feest op de heuvel.

Tijdens de hele herfstvakantie kan er in het natuurmuseum door de kids met materialen uit de natuur geknutseld worden en zijn er, nieuwe, spannende speurtochten kris kras door het museum.

Van 4 tot en met 27 oktober is er een jubileumexpositie met schilderijen en bronsplastieken van Kees Bos. Bos was tot zijn overlijden in 2002 conservator van het natuurmuseum.

Op maandag 14 en 21 oktober, speciaal voor kinderen, een paddenstoelsafari in het Bos van Daantje Das. Samen met de Rangers van het natuurmuseum beleven de kids het herfstbos. Na afloop van de tocht krijgen de deelnemers een “Safari” diploma én een smakelijke verrassing. Deelname kost € 4,00 per persoon. Het begint om 11:00 uur. Reserveren gewenst.

Woensdag 23 oktober komt houtkunstenaar Remco Rensen naar het Holterbergplein. Daar tovert hij met een motorzaag voederhuizen, eekhoorns, uilen en wat u maar wenst uit een boomstam. Boven het houtvuur in de vuurkorf mogen kids een broodje bakken, kastanjes poffen en er is hete chocolademelk verkrijgbaar.

Heel leuk is het maken van Vogelvoederstammetjes!

Het programma begint om 14.00 uur. Reserveren is niet nodig.

Zaterdagavond 26 oktober, tijdens de Nacht van de Nacht, nemen de natuur-gidsen en verhalenvertellers van Natuurdiorama Holterberg u mee over de paden van de nachtelijke Holterberg. Het wordt een donkere en mysterieuze tocht door de bossen naar de heide. Onderweg zal de heks van het Numendal Old Minneke mogelijk haar verleidelijke klanken laten horen. Op de heide, waar het echt donker is, wordt u de weg langs de sterrenhemel gewezen waar Cassiopeia en de Dolfijn schitteren.

We starten om 21.30 uur, deelname kost € 7,50 en dat is inclusief onderweg een pittig drankje. Reserveren.

Natuurdiorama Holterberg. Holterbergweg 12 in Holten. http://www.museumholterberg.nl

Reserveren: tel. 0548-361979 of [email protected]@holterberg.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer