Heren 1 verliest van jong Apollo

HOLTEN – Midden op de zaterdagmiddag was de wedstrijd in Borne in een nieuwe, helemaal voor volleybal ingerichte, sporthal. Doordat er op zaterdag door sommige leden gewerkt moet worden, was het Mintonette heren team eerst met zes en precies op tijd met zeven heren aanwezig om te spelen.

Het werd een moeizame wedstrijd. Het sprankelende spel wat soms gespeeld kan worden was er vandaag niet. Het was eerder een spel van stroop. De teams leken wel aan elkaar geplakt, echt bij elkaar weglopen dat lukte niet. Vaak één of twee service beurten en dan was het weer stuivertje verwisselen. De eerste set werd nipt verloren met 24-26. De tweede set leek even een goede start te kennen voor de uitspelende Holtenaren. Vrij snel was er een gat geslagen van een vijftal punten en dit bleef tot de 20 in stand. De hoop op de set overwinning werd echter door de heren zelf een beetje om zeep geholpen door kleine foutjes. De bal kwam niet moeilijk terug bij de tegenstander en daardoor kreeg deze de kans om wel druk te zetten en daar punten uit te scoren. De set ging helaas weer met 24-26 verloren.

Schouders werden geschud, ruggen gerecht, dan maar een vijf setter eruit slepen! De derde set ging voorspoedig, eerst gelijk op maar heel langzaam steeds een puntje uitlopend werd er een voorsprong gecreëerd. De laatste punten maakten het nog even spannend maar de voorsprong was groot genoeg om deze keer ruim winnend te kunnen afsluiten. De vierde set werd helaas een kopie van de tweede set. Op cruciale momenten werden kleine foutjes gemaakt waardoor de druk niet vanuit Mintonette maar vanuit Apollo kwam. De aanvallen van dit jonge team waren constant en zetten de verdediging van Mintonette menig maal stevig aan het werk. Veel lange rally’s waar vaak de druk van de aanval van Apollo toch de doorslag gaf. Weer met twee punten verschil, maar nu op de 25 werd deze set verloren.

Een beetje in mineur werd de kleedkamer opgezocht met slechts 1 punt uit Borne. Gelukkig is volleybal naast het spel ook samen sportief zijn en in de na-borrel werd het weekend toch een goede start gegeven. Zelf een keer meetrainen of spelen? Kom dan langs op de dinsdagavond of kijk op Mintonette.nl.

Reacties zijn gesloten.