Handreiking voor plan De Borkeld, maar hoeveel?

0

HOLTEN – Brandveiligheid op het recreatieterrein De Borkeld in Holten gaat vijf miljoen euro kosten.

De eigenaren van de zomerhuisjes moeten dat betalen via baatbelasting, vindt de gemeente Rijssen-Holten. Hoezo baatbelasting? Wij hebben er helemaal geen baat bij, repliceert voorzitter Beldman van de eigenarenvereniging.

De meeste politieke fracties in de commissie ABZ waren maandagavond van mening dat er lang genoeg is gepraat over de brandveiligheid. Er moet nu worden doorgepakt. En dat volgens het plan van bureau Falck AVD. Kosten ruim 5,3 miljoen euro, op te brengen door de eigenaren van de recreatiewoningen op het terrein. Per bewoner een bedrag van circa 10.000 euro. Volgens Beldman voor veel huisjesbezitters niet op te brengen.

De eigenaren vinden dat de gemeente Holten in het verleden door een verkeerde kavelindeling de brandgevaarlijke situatie heeft veroorzaakt. Ze zijn van mening dat het eerdere plan van bureau Florian afdoende is om brandveiligheid te garanderen en dat kost maar een half miljoen. Volgens de gemeente zijn er echter ingrijpender maatregelen noodzakelijk om te zorgen dat de brandweer bij calamiteiten optimaal kan optreden.

Burgemeester Arco Hofland gaat zaterdag praten met de eigenaren. Hij denkt dat er wel het een en ander mogelijk is om de kosten te reduceren. Hoeveel, kon Hofland niet zeggen maar de besparing zal wel substantieel moeten zijn willen de bewoners ermee akkoord gaan. (bron tubantia)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.