Granaat in auto

HOLTEN – Afgelopen donderdag 15 juli kreeg de politie melding dat iemand een granaat in de auto had liggen en het niet helemaal vertrouwde. 

Een 40-jarige man uit Deventer was aan het werk geweest in België. Aldaar werd een nieuwe schuur gebouwd en bij de opgraving zijn granaten gevonden die waarschijnlijk afkomstig zijn uit de Eerste Wereldoorlog. Ook lag er een kop van een granaat. De man uit Deventer had de kop van de granaat meegenomen als souvenir. Voor de zekerheid had hij, in Nederland gekomen, iemand opgebeld, die hem vertelde dat de granaat wel eens gevaarlijk kon zijn. Daarop heeft de man uit Deventer de politie ingeschakeld.

Bij het Avia tankstation aan de Oranjestraat is de politie ter plaatse gekomen. De kop van de granaat werd op een veldje gelegd voor nader onderzoek. De omgeving werd uit voorzorg afgezet. De EOC (Explosieven Opruimingscommando) heeft de granaat onderzocht. Het slaghoedje bleek niet meer aanwezig te zijn in de granaat. Was deze nog wel aanwezig geweest dan was een gevaarlijker situatie ontstaan. 

8 Reacties
 1. jaap zegt

  Donderdagavond heb ik van de politie de opdracht gekregen om in huis te blijven en niet te dicht bij de ramen te zitten. Wel heb ik gezien dat al het verkeer rustig kon door blijven gaan en een tijdje later was de politie ook weer verdwenen zonder mij te zeggen dat alles weer veilig was. Nu zit ik dus thuis opgesloten. Wanneer mag ik weer naar buiten ?
  Jaap Breunissen
  Rijssenseweg

 2. jaap zegt

  Donderdagavond heb ik van de politie de opdracht gekregen om in huis te blijven en niet te dicht bij de ramen te zitten. Wel heb ik gezien dat al het verkeer rustig kon door blijven gaan en een tijdje later was de politie ook weer verdwenen zonder mij te zeggen dat alles weer veilig was. Nu zit ik dus thuis opgesloten. Wanneer mag ik weer naar buiten ?
  Jaap Breunissen
  Rijssenseweg

 3. sv zegt

  😀 haha, dat is een goeie

 4. sv zegt

  😀 haha, dat is een goeie

 5. lotushenk zegt

  hallo Jaap
  ik denk dat we slachtofferhulp in moeten schakelen
  en als we met voedsel pakketten moeten komen moet je maar mailen

 6. lotushenk zegt

  hallo Jaap
  ik denk dat we slachtofferhulp in moeten schakelen
  en als we met voedsel pakketten moeten komen moet je maar mailen

 7. jankevelam zegt

  Ik heb je vanavond niet gezien; je bent dus weer “vrij”?

 8. jankevelam zegt

  Ik heb je vanavond niet gezien; je bent dus weer “vrij”?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.