Gewelddadige straatroof opgelost

5

Met de aanhouding van vijf verdachten heeft de politie Rijssen-Holten een gewelddadige straatroof die plaatsvond in mei van dit jaar in Holten opgelost. Een destijds 19-jarige Amsterdammer werd door meerdere personen met geweld beroofd van zijn geld.

Het slachtoffer had dinsdagavond 16 mei een afspraak over de koop van spullen nabij het station in Holten. In plaats van dat het tot een koop kwam werd de Amsterdammer aangevallen en geslagen met onder meer een soort knuppel. De man raakte daarbij gewond en werd door de daders bloedend achtergelaten. Zijn geld was hij kwijt. Het slachtoffer stapte na het voorval in de trein om naar huis te gaan. Een conducteur die de verwondingen zag verleende hulp en waarschuwde de politie. Die zorgde ervoor dat het slachtoffer medische behandeling kreeg.

Aangehouden en verhoord
In het daaropvolgende onderzoek kwamen vijf verdachten in beeld. Het ging daarbij om vijf jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 19 jaar afkomstig uit Bathmen en Holten. Zij werden vorige week en deze week aangehouden en verhoord en hebben verklaringen afgelegd over de zaak. Drie van de vijf jongeren zijn inmiddels na verhoor in vrijheid gesteld en in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie. De andere twee zitten nog vast.

5 Reacties
 1. Annemarie Nijland
  Annemarie Nijland zegt

  Wtf niet meer normaal en dat in Holten ?

 2. Chantal Tuitert
  Chantal Tuitert zegt

  En ze komen ook gewoon uit Holten en Bathmen! Annemarie Nijland
  Aanpakken die jongens en heropvoeden!

 3. Bror van Zon
  Bror van Zon zegt

  Jasper Lahuis speltip 1 begin nooit in je eigen dorp?

  1. Jasper Lahuis
   Jasper Lahuis zegt

   ???

 4. Jeffrey Finke
  Jeffrey Finke zegt

  Tja zal vast niet de eerste dingen zijn in Holten van deze baldadige criminelen. Hou ze maar lekker vast ??? #zaljekindmaarwezen

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.