Geslaagd zwemkamp van ZPC Twenhaarsveld

0

HOLTEN – Afgelopen weekend vond het zwemkamp van ZPC Twenhaarsveld plaats.

Er hadden zich 46 zwemclubleden opgegeven voor het twee nachten durende kamp bij het zwembad. Het thema voor dit weekend was Glitter & Gangster, dat in de aankleding en de spelletjes terugkwam. 
Ondanks het voorspelde regenachtige weekend, waren de weersomstandigheden rondom het zwembad onverwachts goed te noemen.

Op vrijdagavond werd het kamp om 20.00 uur officieel geopend door de kampleiding. De kinderen hadden hun ouders daarvoor al uitgezwaaid en de tenten in gebruik genomen. Vervolgens werd er  uitleg gegeven over het smokkelspel van die avond. De kinderen moesten ‘drugs’ smokkelen en omruilen voor ‘geld’. Onderweg konden ze worden gefouilleerd door de kampleiding en de hulptroepen. Als het smokkelwaar werd gevonden, konden ze weer terug om nieuwe te halen. Een leuk en spannend spel, waarbij de kinderen steeds creatiever werden in het verstoppen. Na een uurtje begon het te regenen, maar eenmaal terug bij de grote tent was het al bijna weer droog. Om 22.00 uur werden er broodjes geroosterd boven een vuurton, om te vullen met knakworst. Op deze eerste avond van het zwemkamp was er voor iedereen een ‘bedtijd’, zodat iedereen de zaterdag nog enigszins fit kon doorbrengen.

Zaterdagochtend na het ontbijt waren er eerst activiteiten in het zwembad: stuivertje duiken en estafette zwemmen. Om weer wat op te warmen werd er daarna een bingo gehouden in de grote tent met leuke prijsjes voor de winnaars, en kreeg iedereen voor de lunch soep met broodjes. In de middag was vanwege de weersvoorspelling een invulling buiten het zwembad georganiseerd. Treintje Bello kwam voorrijden om een rondrit over de Holterberg te maken. De eindstop was in ‘het land waar de voeten de grond niet mochten raken’. De kinderen konden zich hier uitleven in een geweldige apenkooi. Eind van de middag werd iedereen (door de stromende regen) met auto’s weer teruggebracht naar het kamp, waar ze konden smullen van een heerlijke barbecue. Aan het begin van de avond bleek dat er wedstrijdbekers waren ‘gestolen’ en die werden na een speurtocht om het zwembad weer teruggevonden. Later was de bonte avond in de tent en gaven de kinderen voorstellingen op het podium. Om 22.00 uur werden er weer broodjes gebakken en om 23.00 uur gingen de jongste kinderen naar bed. De oudere kinderen hadden nog een dropping met opdrachten, waarvoor de nodige creativiteit nodig was. Omstreeks 01.00 uur waren de laatsten weer terug en zocht iedereen z’n tent op voor nog een paar uurtjes slaap.

Op zondagochtend werden de tassen op tijd ingepakt en als ontbijt brood met gebakken ei gegeten. De zon was doorgebroken en na het eten gingen de kinderen vrij zwemmen. De kampleiding begon met het afbreken van de tenten en het opruimen van alle spullen, hierbij geholpen door de hulptroepen. Tegen het eind van de ochtend kwamen er steeds meer ouders om de kinderen op te halen. Voor de activiteiten in het weekend waren de kinderen in groepjes verdeeld en de behaalde punten werden op een scorebord bijgehouden. Na de prijsuitreiking werd iedereen uitgezwaaid. Het was een superleuk zwemkamp, volgend jaar weer!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.