Gerdien en Susan bij officieuze opening Flevonice te Biddinghuizen

0

Holten – Twee weken geleden nog werd de training die de dames van ‘Schaatsen voor lucht’ zouden houden op de splinternieuwe ijsbaan Flevonice te Biddinghuizen afgelast. Het ijs bleef toen nog niet liggen.

Vrijdag kregen Gerdien en Susan een telefoontje dat er vanaf zaterdag 9.00 uur geschaatst kon worden op de 5 kilometer lange kunstijsbaan in de open lucht. Met achttien van de dertig dames die eind januari gaan Schaatsen voor Lucht hebben de twee Holtense zaterdagochtend een uitgebreide training gedaan op de nieuwe baan. Zij waren bij de eersten die de schaatsbaan in gebruik namen.

“We stonden om 9.00 uur met achttien dames op het ijs”, vertelt Gerdien. De entourage van de ijsbaan is nog niet helemaal af, maar wij waren er helemaal klaar voor. Eerst hebben we samen de ronde van 5 km rustig verkend. Het was echt het gevoel van natuurijs; met "sneeuw" op het ijs, wind en oneffenheden. Daarna hebben we in twee groepen heerlijk geschaatst en behoorlijk wat kilometers gemaakt. Een prima training voor de Weissensee. Dat is ook inmiddels ook al over zo’n 5 weken!

Op 12 januari is er een speciale ladyskate georganiseerd op de schaatsbaan Flevonice. “Dan krijgen we met alle 30 dames samen een speciale training. Het is tevens de laatste keer voordat we naar Oostenrijk gaan, dat we gezamenlijk trainen.”

Gerdien laat weten dat zij en Susan zich met hun actie ‘Schaatsen voor Lucht’ bijzonder gesteund voelen door de Holtense bevolking en het bedrijfsleven. Ze krijgen enthousiaste reacties van mensen en er komen nog steeds sponsoren bij. En natuurlijk is elk sponsorbedrag altijd welkom.

“Want”, zo zegt Gerdien, “Iedereen die mensen met taaislijmziekte ook een kwalitatief beter en langer leven toewenst, kan het schaatsteam van ‘Schaatsen voor Lucht’ steunen. Alle bijdragen, klein of groot, kunnen we gebruiken.” Neem contact op met Gerdien Ophof of Susan Boode (0548-362500). Meer informatie over taaislijmziekte of cystic fybrosis is te vinden op de website http://www.schaatsenvoorlucht.nl

Op 25 januari 2008 gaan de Holtense dames Gerdien Ophof en Susan Boode met nog 28 andere Nederlandse dames de alternatieve 11-stedentocht schaatsen op de Weissensee in Oostenrijk. Met het rijden van deze tocht wil het team van 30 sportievelingen geld bijeenbrengen voor wetenschappelijk onderzoek naar Cystic Fybrosis”, ook wel taaislijmziekte genaamd. De actie heeft de naam ‘Schaatsen voor Lucht’ gekregen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.