Gemeente vergroot kans op betaalde baan voor jongeren

HOLTEN –  Door inzet van vouchers

Vouchers
De gemeente Rijssen-Holten zet fors in op de strijd tegen jeugdwerkloosheid, onder andere door de inzet van vouchers voor werkloze jongeren tot 27 jaar. De voucher met een waarde van € 2.500,- is bedoeld om de kans op een betaalde baan voor jongeren te vergroten. Met de voucher kan de jongere zelf op zoek naar een werkgever en een dienstverband. Jeugdwerkloosheid
De vouchers zijn een onderdeel van het plan van aanpak jeugdwerkloosheid Twente. De gemeente Rijssen-Holten werkt samen met regionale partners om jeugdwerkloosheid te bestrijden. In 2010 worden verschillende activiteiten geïnitieerd om lokale en regionale knelpunten te bestrijden, zodat jongeren niet langdurig aan de kant komen te staan. De gemeente zet actief in op scholing en begeleiding richting werk. Bent u een werkgever en heeft u een idee hoe u hier een bijdrage aan kan leveren, dan kunt u contact opnemen met afdeling Mens en Werk, de heer D. ten Berge, t (0548-854739 / [email protected]).

Meer instrumenten
Rijssen-Holten zet niet alleen in op het bestrijden van jeugdwerkloosheid. De begeleiding van andere leeftijdscategorieën vanuit een uitkeringssituatie naar werk houdt ook de prioriteit. Voor deze doelgroepen zijn loonkostensubsidies en andere instrumenten beschikbaar.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer