Gemeente start onderzoek wijkavonden

0

Bezoekers wijkavonden krijgen persoonlijk bericht

De gemeente Rijssen-Holten organiseert ruim tien jaar periodiek wijkavonden om de bewoners te informeren over onderwerpen die in hun wijk spelen. En om te horen hoe bewoners zelf hun eigen wijk ervaren. Per collegeperiode wordt elke wijk een keer bezocht door het college van burgemeester en wethouders. Doorgaans zijn er twee wijkavonden per jaar. Het college wil graag horen wat inwoners van deze wijkcontacten vinden.

De gemeente vindt het belangrijk om direct in contact te staan met haar bewoners en om goed te weten wat er in de verschillende wijken leeft. Voorafgaand aan een wijkavond fietst het college door de wijk om te proeven welke onderwerpen belangrijk zijn.

Burgemeester Arco Hofland: “Om in de toekomst maatwerk te kunnen leveren bij wijkavonden houdt de gemeente dit onderzoek. Ik vind belangrijk om van de bewoners zelf te weten hoe zij tegen de wijkavonden aankijken. In de vragenlijst wordt nadrukkelijk gevraagd om verbeterpunten of nieuwe ideeën aan te dragen”.

De vragenlijst wordt uitgezet onder alle bezoekers van de wijkavonden. Het gaat om de wijkavonden in de periode van 2010 tot en met 2013. De vragen worden schriftelijk toegezonden aan de bezoekers waarvan de adressen bij de gemeente bekend zijn. Degene die hun e-mail adres hebben doorgegeven, ontvangen een digitale vragenlijst. Ook worden de wijkpanels en het burgerpanel benaderd om de vragenlijst in te vullen.

Geen vragenlijst ontvangen?

Bezoekers die een wijkavond bezochten en geen vragenlijst (schriftelijk of digitaal) hebben ontvangen, kunnen via de website http://www.rijssen-holten.nl de vragenlijst alsnog invullen. Daarnaast is het mogelijk om bij de receptiebalie in het gemeentehuis een schriftelijke vragenlijst in te vullen.

Het onderzoek loopt tot en met zaterdag 7 december 2013.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer