Gemeente Rijssen-Holten hard aan de slag met meldingen wateroverlast

HOLTEN – Door de enorme regenbuien van donderdagnamiddag 21 juli zijn er tientallen meldingen binnengekomen over bijvoorbeeld omgewaaide bomen/takken, verzakte trottoirs en punten waar water blijft staan. De buitendienst van de gemeente is hard bezig om dit te verhelpen. Daarbij moet worden geprioriteerd. De gemeente verwacht dat de totale duur van de werkzaamheden nog enkele dagen zal duren.

Locoburgemeester Ben Beens: ‘Het is heel vervelend dat er veel bewoners en ondernemers zijn die hinder ondervonden door de wateroverlast. Ik ben opgelucht dat er -zo ver wij nu weten- in elk geval geen persoonlijke ongevallen hebben plaatsgevonden. Brandweer en buitendienst zijn direct hard aan het werk gegaan om zo veel mogelijk ongemak te verhelpen en voorkomen, waarvoor complimenten. De afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd en hard gewerkt aan o.a. nieuwe riolering en waterberging. Anders was de overlast nog erger geweest. Natuurlijk gaan we de komende weken goed evalueren en ook concreet kijken naar wat er bijvoorbeeld gedaan kan worden om bepaalde plaatsen te versterken.’

Straten vegen
De gemeente heeft gezien dat haar inwoners zelf ook een handje uit de mouwen steken bij het schoonvegen van de straten en het vrijmaken van straatputten. Een kenmerk van de zware buien en storm is dat er veel bladeren en vuil blijven liggen, wat de natuurlijke waterafvoer bemoeilijkt.  Inwoners kunnen een melding doen over problemen in de buitenruimte via het telefoonnummer van de gemeente: 0548 854 856 of via de Makkelijk Melden-app.

Reacties zijn gesloten.