Geen extra stroom in Dorpsstraat

HOLTEN – Er komen geen extra stroomaansluitingen in de Dorpsstraat in Holten. De Holtense Handelsvereniging (HHV) had bij de gemeente Rijssen-Holten een verzoek ingediend voor een extra stroomkast, maar de gemeente heeft dat afgewezen.

Omdat in de Dorpsstraat geen evenementen worden gehouden die worden georganiseerd door de gemeente zelf, ziet ze de noodzaak niet.

Dat kan er bij J.H. ten Velde, voorzitter van de HHV, niet in. "Als handelsvereniging houden wij evenementen voor de hele bevolking. Tijdens die evenementen gebruiken wij steeds vaker een gedeelte van de Dorpsstraat en alle attracties hebben stroom nodig."

Volgens de HHV reden genoeg om een extra stroomkast te plaatsen. De gemeente geeft toe dat deze activiteiten ‘grotendeels wel in het algemeen belang zijn’, maar dat ze wel een commerciële achtergrond hebben. Op de Koninginnedagactiviteiten na dan.

Bovendien vindt de gemeente dat er al voldoende kasten in het centrum zijn. "Er zijn al aansluitingen op de Kalfstermansweide en de Smidsbelt", aldus burgemeester Koelewijn. "Er is geen behoefte aan extra kasten, want de evenementen zijn te incidenteel van aard."

Ten Velde: "De gemeente biedt wel zogenaamde zwerfkasten aan. Dat zijn tijdelijke kasten, maar de naam zegt het al: die zijn kostentechnisch niet handig en niet veilig."

Volgens Ten Velde laat de HHV het hier dan ook niet bij zitten. "We gaan er alsnog een keer aandacht voor vragen bij het college van B en W."

De HHV mag van de gemeente overigens best zo’n kast plaatsen, maar dan wel op eigen kosten.

(Bron: De Ondernemer)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.