Geen extra paden op Borkeld

0

HOLTEN – Het gemeentebestuur van de gemeente Rijssen-Holten wil stoppen met het verder uitvoeren van het veiligheidsplan voor recreatiepark de Borkeld bij Holten.

In 2007 constateerde de gemeente dat het park niet brandveilig genoeg was. Zo moesten de paden naar de huisjes breder worden gemaakt en moesten ook de huisnummers van de woningen duidelijker aan de weg geplaatst worden. Deze maatregelen zijn inmiddels uitgevoerd. De gemeente heeft echter besloten niet door te gaan met het aanleggen van extra paden, zodat de brandweer bij een eventuele brand kan keren. OP het uitgestrekte bunaglowterrein bevinden zich namelijk veel doodlopem de paden.

De gemeente is niet meer van plan om deze zandweggetjes met elkaar aan te verbinden Een deel van de bewoners is het hiermee namelijk niet eens. Zij zouden grond moeten afstaan en dat willen ze niet. Ander aspect is dat het geld dat de gemeente speciaal voor de brandveiligheid op het park opzij gezet had, op is. De brandweer blijft controles uitvoeren om te kijken of het park aan de eisen van brandveiligheid blijft voldoen.

De gemeente blijft zoeken naar extra mogelijkheden -bijvoorbeeld om waarschuwingen af te geven via de mobiele telefoons (sms) van bewoners – om het recreatiepark veiliger te maken.

(bron tubantia)


 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer