voor Holten, door Holten

Geen aanleiding voor Rondweg

0

HOLTEN – De noodzaak om miljoenen kostende rondwegen in de gemeente Rijssen-Holten aan te leggen is er niet, nu onderzoek heeft uiitgewezen dat er over pakweg ruim tien jaar nog geen sprake zal zijn van echte verkeersknelpunten in de kernen Rijssen en Holten. Dat concludeert het college van Burgemeester en Wethouders uit het recente rapport van het adviesbureau DHV.

Daarmee zet het college een streep door plannen voor westelijke rondweg bij Rijssen en een noordelijke bij Holten. „We gaan er niet verder mee”, aldus wethouder Ben Wolterink, die de rondwegenkwestie in zijn portefeuille heeft. Het college heeft deze week het eerste onderzoeksrapport van DHV besproken en vervolgens de knoop doorgehakt.

Geplande vervolgonderzoeken over planologische en financiéle aspecten kunnen als gevolg van het ontbreken van verkeersknelpunten, ook op de langere termijn, worden gestaakt. „Gelet op wat er nu ligt, heeft dat weinig zin meer”, erkent wethouder Wolterink. Hij gaat contact opnemen met DHV, die in opdracht Rijssen-Holten onderzoek naar aanleg van rondwegen verricht.

In het eerste, verkeerskundige, rapport stelt DHV dat er in 2020 geen echte knelpunten in het wegennet van Rijssen-Holten zullen zijn. Voor B en W is dat duidelijk genoeg.„Er is qua verkeerscapaciteit geen probleem, dus is er ook geen oplossing nodig. Daarbij zal het provinciebestuur geen goedkeuring voor de rondwegen geven”, redeneert het college

DHV heeft echter wel geconcludeerd dat de verkeersveiligheid in Holtense Stationsstraat in de toekomst te wensen overlaat. Aanleg van een noordelijke rondweg kan dat probleem oplossen, volgens het onderzoeksbureau. Volgens het gemeentebestuur zijn er voor de Stationsstraat ook andere oplossingen mogelijk. „Welke? Dat gaan we uitzoeken.”

De kwestie van de rondwegen komt donderdag 28 november aan de orde in de raadscommissie Grondgebied. De vergadering in het gemeentehuis begint om 19.30 uur

WAARDEER JE DIT ARTIKEL?

Deel dit artikel dan met je vrienden!
Wanneer je actief deelt zul je dit bericht minder vaak zien!
close-link