Fysiotherapie Gezondheidscentrum ondersteunt triathlontraining

0

HOLTEN – Ook dit jaar zal Fysiotherapie Holten Gezondheidscentrum weer haar steentje bijdragen aan de triathlon training die wordt georganiseerd door AV Holten.

Was het vorig jaar nog een bijdrage door het verzorgen van een theorie avond blessure preventie, dit jaar zal fysiotherapeut Lawrence van Dijk (ervaren triathleet) het hele lichaam van de deelnemers op de proef stellen.
De overige trainingen worden gegeven door een combinatie van triathlon talenten en routiniers, een loopspecialist en een wielerspecialist. De trainingen zijn op maandagavond op Meermanskamp en starten vanaf 7 maart. Geef je op via http://www.avholten.nl, want er is een maximum aantal van 50 deelnemersdoor gesteld.

De training die de fysiotherapeut verzorgt, is minimaal één zogenaamde core-stability (romp-stabiliteit) les. Dit is voor de meeste deelnemers genoeg, want het blijkt een zware oefening. Bij de meeste recreatieve en ook wedstrijdsporters is het namelijk slecht gesteld met de romp stabiliteit. Veel sporters denken dat je vooral loopt en fietst met je benen en dat de rest van je lichaam vanzelf mee gaat. Om goed en gezond te kunnen sporten, zijn sterke rug-, buik- en bekkenspieren een absolute voorwaarde. Het doel van de stabiliteitstraining is de sporters kennis te laten maken met oefeningen, die ze verder zelf of onder begeleiding kunnen oppikken.
Naast deze bijdrage van Fysiotherapie Holten Gezondheidscentrum zijn Rob Steegink en Andre Aanstoot bereid gevonden om een aantal trainingen te verzorgen. Andre won vorig jaar de kwart triathlon in Holten en is in de bloei van zijn triathlon carriere.
De overige trainers zijn een mix van triathlontalenten (Pim ten Brinke en Stefan Paalman), routiniers  (Leo Hoogland en Susan Boode)  loopspecialist  Meindert Koopman en wielerspecialist Wim Reins. Al met al een geweldig stel trainers die garant staan voor veel variatie en kennis.

De looptrainingen zijn op maandagavond, te beginnen op 7 maart aanstaande. Vanaf begin zomertijd zal Wim Reins op vrijdag de fietstraining verzorgen.  Het maximum aantal deelnemers aan deze training is 50 dus geef je snel op.
Meer informatie en inschrijfformulier op http://www.avholten.nl 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.