Fransman Raphael Montoya winnaar ETU Triathlon Premium European Cup

HOLTEN – Holten was zaterdag 2 juli het toneel van de ETU Triathlon Premium European Cup en de Junior European Cup. De Fransman Raphael Montoya won als snelste triatleet de ETU Triathlon Premium European Cup bij de heren. Snelste Nederlander was Jorik van Egdom. Hij eindige als vijfde. Bij de dames kwam Yuliya Yelistratova (UKR) als eerste over de finish. Yoni Heerink behaalde de 14e plaats en is hiermee de beste Nederlandse triatlete. Favoriet Rachel Klamer was niet van de partij. De Denekampse bereidt zich voor op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Samuel Dickinson uit Groot-Brittannië wint Junior European Cup mannen
Samuel Dickinson uit Groot-Brittannië heeft in Holten de Junior European Cup bij de mannen op zijn naam geschreven. De Brit kwam in een regenachtig Holten als eerste over de finish in een tijd van 00:56:27. Daarmee bleef Dickinson de Canadese nummer twee Oliver Blecher uiteindelijk twintig seconden voor. Casper Stornes complementeerde het podium. Zijn tijd van 00:56:58 bleek uiteindelijk goed voor een derde plaats in Holten.

Uitslagen:
1) Samuel Dickinson – Groot-Brittannië: 00:56:27
2) Oliver Blecher – Canada: 00:56:48
3) Casper Stornes – Noorwegen: 00:56:58

Brits podium bij Junior European Cup vrouwen
De juniorenwedstrijd voor de vrouwen werd gedomineerd door Groot-Brittannië. De Britse Olivia Mathias kwam in een regenachtig Holten uiteindelijk als eerste over de finish en wist de ETU Triathlon Junior Cup op haar naam te schrijven in een tijd van 01:04:58. Mathias kwam als eerste uit het water en wist haar leidende positie in de wedstrijd tot aan de finish vast te houden. ,,Vooral het zwemmen was erg lastig. Maar ik ben blijven gaan en ben dan ook erg tevreden over mijn race’’, aldus de winnares. Bronwen Owen eindigde net achter haar landgenoot in een tijd van 01:05:00. Sian Rainsley complementeerde het Britse podium.

Uitslagen:
Olivia Mathias – Groot-Brittannië: 01:04:58
Bronwen Owen – Groot-Brittannië: 01:05:00
Sian Rainsley – Groot-Brittannië: 01:05:06

Yuliya Yelistratova wint Premium European Cup vrouwen
Het is Yuliya Yelistratova uit Oekraïne die bij de vrouwen de overwinning pakte tijdens de 32 editie van de Holtense Triathlon 2016. De Italiaanse Giorgia Priarone kon het sprintje van Yelistratova net niet bijhouden en werd tweede. Valentina Zapatrina volgde op een tiende seconden en eindigde als nummer drie.

Even leek het erop dat het Britse duo Hall en Learmonth op het podium zouden eindigen samen met de Russin Anastasia Abrosimova. Met een snelheid van 43 km per uur fietsten de dames er al snel vandoor na de wissel zwem/fiets bij de Domelaar.
Het drietal domineerden het startveld tot aan het loopparcours. Ondanks de valpartij van beide dames bereikten Lucy Hall en Jessica Learmonth als eersten het wisselpunt fietsen/lopen en zetten het op een rennen. Al snel werden de Britse dames ingehaald door Yelistratova en de Italiaanse Priarone. Hall kwam uiteindelijk als vierde over de finish. De beste Nederlandse was Jony Heerink uit Amersfoort. Zij kwam als 15e over de finish.

Uitslagen
1) Yuliya Yelistratova – Oekraïne:  01:01:48
2) Giorgia Priarone – Italië: 01:01:49
3) Valentina Zapatrina- Rusland: 01:01:49

Montoya wint in extremis
Bij de Premium European Cup heren is Raphael Montoya de snelste triatleet. De Fransman versloeg de Belg Simon de Cuyper die na een ongelukkige val vlak voor de finish hiermee zijn podiumplek kwijtraakte. Op de tweede plaats eindigde László Tarnai uit Hongarije. De derde podiumplek was eveneens voor een Fransman, Nathan Grayel. De Cuyper herstelde zich van de valpartij maar nam niet meer de moeite om een eindsprint in te zetten en werd uiteindelijk vierde. De snelste Nederlander was Jorik van Egdom. Hij kwam als vijfde binnen.

Uitslagen
Raphael Montoya – Frankrijk: 00:55:14
László Tarnai – Hongarije: 00:55:14
Nathan Grayel – Frankrijk: 00:55:15

Reacties zijn gesloten.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer