Fokveedag Espelo

0

HOLTE/ESPELO – Voor de 48e keer wordt op zaterdag 24 augustus a.s. de fokveedag Espelo en omstreken georganiseerd. Tevens zal de kalveropfokclub haar 25e keuringsdag houden.

De keuring zal plaats vinden op het terrein van de kinderboerderij Dondertman aan de Meester Bosweg 5 te Holten. Met een opgave van 134 koeien en 19 kalveren is de fokveedag één van de grotere regionale fokveedagen van Oost Nederland. Het is ook bijzonder dat er 22 bedrijfs- en vaarzen groepen zijn aangemeld. De aanvang van de keuring is om 9.30 uur en er zal gekeurd worden in zowel rood- als zwartbond rubrieken. De kalver keuring zal in een eigen ring plaatsvinden.

De kinderen die een kalfje voorbrengen hebben meestal hun eigen fanclub meegebracht. (ouders, grootouders en andere familieleden) De kalfjes worden beoordeeld op exterieur, toilet en voorbrengen. De afsluiting van de keuring ’s middags zal bestaan uit een defilé van 1A en 1B koeien, waarna de kampioens keuring zal plaatsvinden. Om +- 15.00 uur zijn de kampioenen bekend en zal de fokveedag afsluiten

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.