Fienpreuvers vullen maandag van carnaval wederom met een wereldrecord poging

0

HOLTEN – De twee succesvolle pogingen waarbij het wereldrecord ‘Langste polonaise’ en het wereldrecord ‘Speedkroegentocht’ is verbroken smaken carnavalsvereniging de Fienpreuvers uit Holten naar meer. De maandagmiddag van het aankomend carnavalsweekend zal dan ook dit jaar weer worden aangegrepen om een ludiek wereldrecord neer te gaan zetten.

De commissie Zomadiwo heeft in deze van de vereniging carte blanche gekregen en is er in geslaagd om Keunedarp tijdens carnaval weer op de kaart te zetten.

Dit jaar zal het wereldrecord ‘Langste Fietspolonaise’ worden verbroken.  De deelnemers, verkleed in carnavals tenue, zullen per fiets een traject afleggen waarbij zij gezamenlijk een niet onderbroken polonaise lint vormen. Hiertoe krijgt elke deelnemer een carnavaleske lat met aan het eind een hand waarmee hij contact kan maken met de schouder van zijn voorganger. De verwachting is dat we hiermee uiteindelijk een fietsende polonaise kunnen vormen  met een lengte van 555 meter.

Deze lint zal uiteindelijk een traject afleggen in en rondom Keunedarp waarbij 11 bijzondere locaties worden aangedaan. Deze locaties hebben allen een persoonlijk  raakvlak met onze huidige Prins Peter de Tukker. Hij zal dan ook op elke locatie een schitterende, soms tranen trekkende, speech houden om uit de doeken te doen waarom deze locaties zo bijzonder voor hem zijn. Om het geheel wat lastiger te maken dienen deze 11 speeches op rijm gemaakt te worden en mogen zij niet langer zijn dan 1 minuut en 11 seconden.

De start zal op maandag 16 februari om 13.30 uur zijn bij hofbar Boer Biet. Tegen 16.30 uur hopen wij met een nieuw wereldrecord op zak te finishen bij onze eigen residentie café Toontje.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arjan Schorfhaar (06-42288660)

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer